České buchty
Potřebné ingredience
těsto: 700 g polohrubé mouky, špetka soli, 300 ml mléka, 42 g kvasnic, 13 lžiček krystalového cukru, 150 ml oleje, 2 vejce náplň: tvarohová, maková, ořechová, povidlová, marmeláda,...
Postup přípravy
Mléko trošku ohřejeme (nesmí být horké), přidáme do něj cukr a rozdrobíme kvasnice. Necháme vzejít. Zatím nasypeme do mísy mouku, osolíme, přidáme olej a celá vejce. Přilijeme…
Buchtičky s krémem
Potřebné ingredience
těsto: 250 ml mléka, špetka soli, 6 lžic cukru, 2 vejce, 60 g rozpuštěného másla, 250 g hladké mouky, 250 g polohrubé mouky, 30 g čerstvého droždí krém: 1 l mléka, 1 sáček Zlatého klasu (40 g) nebo van. pudink, 2 sáčky vanilkového cukru, 2 lžíce krystalového cukru, 3 žloutky, 4 lžíce rumu
Postup přípravy
Z cukru, mléka a kvasnic si připravíme kvásek. Ten přidáme do ostatních uvedených ingrediencí a umícháme těsto. Na teplém místě necháme tak hodinku kynout.
Z vykynutého…
Šišky s mákem
Potřebné ingredience
800 g uvařených brambor, 250 g hrubé mouky, 50 g krupice, špetka soli, 2 vejce, 1 lžička octa, mletý mák, moučkový cukr, máslo
Postup přípravy
Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nastrouháme.Přidáme mouku, krupici, sůl, vejce, ocet a zpracujeme těsto.Rozdělíme je na části, vyválíme válečky a každý rozkrájíme na stejné…
Frgále
Potřebné ingredience
Těsto: 350g polohrubé mouky, 60g másla, 40g moučkového cukru, 2 žloutky, 120ml vlažného mléka, 20g čerstvého droždí, špetka soli Drobenka: 80g másla, 100g hladké mouky, 70g krupicového cukru Náplň: povidlová, tvarohová, maková.....
Postup přípravy
Do misky nalijeme polovinu mléka, přidáme droždí, lžičku cukru a necháme vzejít kvásek. Zbytek cukru utřeme s máslem a žloutky. Přidáme kvásek, mouku se solí, zbytek mléka a…
Tvarohové knedlíky
Potřebné ingredience
25 dkg tvarohu (nejlépe balený) 5 dkg másla 20 dkg hrubé mouky 1 vejce špetka soli
Postup přípravy
Na vále vypracujeme ze všech přísad těsto, které necháme asi 30 minut odležet. Nachystáme si ovoce.
Těsto můžeme vyválet a rádýlkem vykrajovat čtverce těsta nebo těsto jen…