Honzíkovy buchty
Potřebné ingredience
Těsto:500g pol. mouky, špetka soli, 250 ml vlažného mléka, 30g čerstvého droždí, 4 vrchovaté lžíce krystalového cukru, 2 žloutky, 7 lžic rozpuštěného másla, nastrouhaná kůra z citronu, špetka strouhaného muškátového oříšku, 1 uvařená - studená brambora Náplň: maková: 130g mletého máku, 200 ml mléka, moučkový cukr dle chuti, 1 van. cukr, 2 lžíce rumu, 2 lžíce medu, špetka tlučeného hřebíčku, strouhaný perník dále rozpuštěné sádlo nebo máslon a vymazání plechu a potření buchet
Postup přípravy
Z vlažného mléka, cukru a kvasnic připravíme kvásek. Do mísy dáme mouku, promícháme se špetkou soli, kůřou a muškátových oříškem. Přidáme jemně nastrouhanou bramboru, žloutky,…
Tvarohové knedlíky
Potřebné ingredience
25 dkg tvarohu (nejlépe balený) 5 dkg másla 20 dkg hrubé mouky 1 vejce špetka soli
Postup přípravy
Na vále vypracujeme ze všech přísad těsto, které necháme asi 30 minut odležet. Nachystáme si ovoce.
Těsto můžeme vyválet a rádýlkem vykrajovat čtverce těsta nebo těsto jen…