SPORÁK
Potřebné ingredience
TĚST: 1 kg hladké mouky, 12 vrchovatých lžic medu,40 dkg másla, 40 dkg moučkového cukru, 6 větších žloutků, 3 lžičky jedlé sody, 1 dl mléka.\r\nKRÉM: 3 dl mléka, 4 dkg hrubé mouky, 10 dkg vlašských ořechů, 40 dkg másla, 2 konzervy salko karamel.\r\nSIRUP: 3 dl vody, 2 lžičky cukru krupice nebo krastal, 2 lžíce rumu
Postup přípravy
Máslo rozpustíme v kvalitním kastrůlku, přidáme med, cukr a sodu. Za stálého míchání necháme zhnědnout.Nakonec vmícháme mléko. !!!! Hlavně to nepřipalte, aby směs nebyla hořká!!!!…
PUNČOVÝ DORT
Potřebné ingredience
Ingredience: Těsto:6 vajec (vážená ve skořápce 35 dkg)25 dkg moučkového cukru25 dkg polohrubé mouky1/2 balíčku prášku do pečiva75 ml vody75 ml oleje.Sirup na namáčení piškotu:3/4 l vody10 dkg cukru krystal20 ml anglického punčového aroma1/2 dl rumupodle potřeby potravinářské barvino červené popř. žlutégranko podle potřeby Citronová poleva: 0,5 dl citronové šťávy25 dkg moučkového cukruČokoládová poleva:7 dkg hořké čokolády1 až 1,5 dkg 100% tukuDále:6 lžic tužší pikantní marmeládymáslo a hrubá mouka do forem
Postup přípravy
Žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny. Přilijeme vodu s olejem a asi minutku ještě šleháme. Nakonec přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a sníh z bílků. Těsto…
hasičská helma
Potřebné ingredience
těsto a krém na medovník, marcipán nebo čokoflex, potr. barvy
Dvoupatrový medovník pro řezníka
Potřebné ingredience
placky na medovník a krém je ze z karamlku, ořechů a másla. Ozdobené marcipánem