Zobrazit přihlášovací formulář

SPORÁK

0.0
SPORÁK

Potřebné ingredience

TĚST: 1 kg hladké mouky, 12 vrchovatých lžic medu,40 dkg másla, 40 dkg moučkového cukru, 6 větších žloutků, 3 lžičky jedlé sody, 1 dl mléka.
KRÉM: 3 dl mléka, 4 dkg hrubé mouky, 10 dkg vlašských ořechů, 40 dkg másla, 2 konzervy salko karamel.
SIRUP: 3 dl vody, 2 lžičky cukru krupice nebo krastal, 2 lžíce rumu

Postup přípravy

Máslo rozpustíme v kvalitním kastrůlku, přidáme med, cukr a sodu. Za stálého míchání necháme zhnědnout.Nakonec vmícháme mléko. !!!! Hlavně to nepřipalte, aby směs nebyla hořká!!!!
Odstavíme a jakmile směs bude jenom teplá, zašleháme do ní žloutky a smícháme s moukou.Přikryjeme a necháme asi ¼ hodinky odpočinout.Těsto potom rozválíme na pečícím papíře a vykrájíme placky. Pečeme v předehřáté troubě na 200 st. asi 5 – 6 minut a i s papírem necháme vždy placku vystydnout na mřížce a teprve potom papír sundáme.Z mléka a mouky uvaříme hustou kaši a do vychladlé zašleháme změklé máslo, salko a ořechy.V hrnečku rozmícháme suroviny na sirup.Spodní upečenou placku potřeme sirupem a krémem a přikryjeme další plackou, kterou také zespodu potřeme sirupem.\Poté potřeme sirupem i vrchní placku, necháme ho vsáknout a potřeme krémem. Takhle pokračujeme, dokud nebudeme mít na sobě 4 nebo pět placek. Bude záležet na tom jakou velikost dortu budete dělat a jak vysoké těsto, tedy pláty chcete.Dort dáme do lednice zatuhnout. Potom ho vyřežeme a vykrájíme na daný tvar, potřeme ušlehaným máslem a cukrem. Jinak by se potahovací hmota rozpouštěla.Nakonec ho potáhneme a ozdobíme podle potřeby. Tohle byl docela velký sporák pro hodně lidiček.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Zuzikk 20. 2. 2016, 20:43
Jeee to je super dort!!!! (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie