Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
VÁNOČKA

VÁNOČKA

Potřebné ingredience

Suroviny: 500 g prosáté polohrubé mouky 120 g krystalového cukru 100 g rozpuštěného másla 1 lžíce rozpuštěného sádla 1 kostka droždí (30g) 1 vejce + 1 žloutek navíc 250 ml mléka ¼ lžičky soli 1 hrst rozinek naložených v rumu 1 hrst jader vlašských ořechů (nebo mandlí) 1 hrst sekaných mandlí na posypání 1 rozšlehané vejce na potření Pomůcky: 2 dřevěné špejle

Postup přípravy

Postup při zpracování těsta

Nejprve uděláme kvásek. V misce s troškou vlažného mléka rozmícháme droždí, přidáme lžičku cukru, přikryjeme utěrkou a necháme vzejít na teplém…

Zobrazit více...

Kategorie