JEMNÝ CIZRNOVÝ KRÉM S RUKOLOVÝM ŽERVÉ
Potřebné ingredience
100 g cibule, 80 g másla, 400 g namočené cizrny, 20 g česneku, 40 g rukoly, 1 lžíce strouhaného křenu, 150 g žervé, 8 lžic olivového panenského oleje, 1,5 l zeleninového vývaru, římský kmín, mletý bílý pepř, sůl
Postup přípravy
Nakrájenou cibuli najemno zpěníme na přepuštěném másle. Přidáme cizrnu (okapanou) a opečeme. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Cizrnu uvaříme doměkka a rozmixujeme, ochutíme…
CUKETOVÁ KRÉMOVÁ POLÉVKA
Potřebné ingredience
cuketa, smetana, sůl, cibulka, olej, strouhaný sýr
Postup přípravy
Cuketu oloupeme, vykrájíme semínka a rozkrájíme na kostičky. Dáme do hrnce a zalijeme vodu jen tolik, aby byla cuketa ponořená, osolíme a vaříme do měkka, Poté vyjmeme z hrnce(…
BROKOLICOVÝ KRÉM
Potřebné ingredience
brokolice(já používám mraženou a to tak 2 balíčky po 370g)
3/4l mléka
smetana
sůl
Postup přípravy
Brokolici dáme vařit do mléka dokud se nerozvaří nebo nebude tak měkká,že se dá rozmačkat,trochu osolíme.Po uvaření dáme do mixéru(nebo použijeme tyčový ponorný) a řádně…