PEČENÁ ZIMNÍ ZELENINA PODLE KATEŘINY NEUMANNOVÉ
Potřebné ingredience
1 balení salátu polníčku(rukoly, nebo mix salátů), sůl a pepř, 2 červené řepy, 2 stroužky česnek, 2 pastiňáky nebo kořenové petržele, 2 sladké brambory (batáty)- nemusí být, 2 mrkve, čerstvý kozí sýr- já ho nahradila balkánským sýrem. Ingredience na zálivku: půl lžičky moučkového cukru, 2 polévkové lžíce octu balsamico, půl lžičky plnotučné hořčice, panenský olivový olej, sůl
Postup přípravy
Řepu oloupeme a nakrájíme na osminky. To stejné provedeme i s ostatní zeleninou. Poklademe jí na plech vyložený pečícím papírem, pokapeme olivovým olejem, posolíme a vložíme do…
NEPEČENÝ DORT Z MASCARPONE S BROSKVEMI
Potřebné ingredience
korpus: 400−500 g cukrářských piškotů (podle velikosti formy), krém: 80 g krupicového cukru, 250 g měkkého tvarohu, 500 g mascarpone, 250 ml 33% smetany, 14 g želatiny (plátkové),citronová kůra,1 vanilkový lusk, na ozdobu: kompotované broskve, želatina
Postup přípravy
Želatinu namočíme do 100 ml studené vody. Tvaroh vyšleháme s mascarpone, cukrem, vanilkou (lusk rozkrojíme a nožem setřeme semínka) a citronovou kůrou. Šlehačku ušleháme do…
JEMNÝ CIZRNOVÝ KRÉM S RUKOLOVÝM ŽERVÉ
Potřebné ingredience
100 g cibule, 80 g másla, 400 g namočené cizrny, 20 g česneku, 40 g rukoly, 1 lžíce strouhaného křenu, 150 g žervé, 8 lžic olivového panenského oleje, 1,5 l zeleninového vývaru, římský kmín, mletý bílý pepř, sůl
Postup přípravy
Nakrájenou cibuli najemno zpěníme na přepuštěném másle. Přidáme cizrnu (okapanou) a opečeme. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Cizrnu uvaříme doměkka a rozmixujeme, ochutíme…
CUKETOVÁ KRÉMOVÁ POLÉVKA
Potřebné ingredience
cuketa, smetana, sůl, cibulka, olej, strouhaný sýr
Postup přípravy
Cuketu oloupeme, vykrájíme semínka a rozkrájíme na kostičky. Dáme do hrnce a zalijeme vodu jen tolik, aby byla cuketa ponořená, osolíme a vaříme do měkka, Poté vyjmeme z hrnce(…
TĚSTOVINY S LOSOSEM A ŽAMPIONY
Potřebné ingredience
1 BALENÍ TĚSTOVIN, 100G UZENÉHO LOSOSA, MALÁ PLECHOVKA ŽAMPIONŮ (MOHOU BÝT I ČERSTVÉ) , SÝR (PARMEZÁN, GRAN MORAVIA...), CIBULKA, OLIVOVÝ OLEJ, BAZALKA
Postup přípravy
Uvařím si těstoviny. Do hluboké pánve dám olej a cibulku najemno nakrájenou, orestuji jí, přidat žampiony a krátce povařit. Přidám na proužky nakrájeného lososa, přimíchám…
TĚSTOVINY SE SUŠENÝMI RAJČATY A SMETANOU
Potřebné ingredience
TĚSTOVINY, SUŠENÁ RAJČATA V OLEJI, CIBULE, PROŠUTO, SMETANA , SÝR, BAZALKA
Postup přípravy
Uvaříme si těstoviny. Na pánvi si zpěníme cibuli na oleji z rajčat, přidáme pokrájená rajčata a podusíme. Přidáme pokrájené prošuto a zalijeme smetanou. Přidáme uvařené těstoviny…
PAKISTÁNSKÁ RÝŽE
Potřebné ingredience
Rýže(podle počtu strávníků)2 hrnky,1 cibule,3 lžíce oleje,1 cm zázvoru,1 lžička kmínu,2 stroužky česneku,4 ks hřebíčku,1 lžička koriandru,1 lžička Garam masala
Postup přípravy
Rýže se dá jíst jako příloha,nebo jako hlavní jídlo-stačí do ní přidat sterilovanou cizrnu a kdo je masový,tak pečené,vařené nebo maso z konzervy-jako já-viz.foto,kde je kuřecí…
ZAPEČENÉ KLOBÁSKY
Potřebné ingredience
grilovací klobásky(nebo pikantnější párky typu spišských),balkánský sýr,grilované naložené kapie(můžeme si sami udělat),bazalka,arabský chléb
Postup přípravy
Pokud nemáme naložené grilované kapie tak si je nejprve uděláme-na lžíci oleje pomalu opékáme červenou kapii nakrájenou na silnější proužky dokud paprika nezměkne tak,aby šla…
VEJCE S TORTILOU
Potřebné ingredience
1 lžíce oleje,1 tortilu(může být i libanonský chléb),jarní cibulka(nebo pórek),pikantnější a tučnější klobása(typu Chorizo),rajce,paprika,,vejce,sůl
Postup přípravy
Na lžíci oleje opečeme tortilu nakrájenou na proužky.Sundáme jí z pánve a dáme nakrájenou klobásu.Až se klobáska vypeče a pustí šťávu přidáme cibulku,rajče a papriku.Necháme…