Zobrazit přihlášovací formulář
ZELENINOVÁ JÍDLA
PEČENÁ ZIMNÍ ZELENINA PODLE KATEŘINY NEUMANNOVÉ

PEČENÁ ZIMNÍ ZELENINA PODLE KATEŘINY NEUMANNOVÉ

Potřebné ingredience

1 balení salátu polníčku(rukoly, nebo mix salátů), sůl a pepř, 2 červené řepy, 2 stroužky česnek, 2 pastiňáky nebo kořenové petržele, 2 sladké brambory (batáty)- nemusí být, 2 mrkve, čerstvý kozí sýr- já ho nahradila balkánským sýrem. Ingredience na zálivku: půl lžičky moučkového cukru, 2 polévkové lžíce octu balsamico, půl lžičky plnotučné hořčice, panenský olivový olej, sůl

Postup přípravy

Řepu oloupeme a nakrájíme na osminky. To stejné provedeme i s ostatní zeleninou. Poklademe jí na plech vyložený pečícím papírem, pokapeme olivovým olejem, posolíme a vložíme do…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
NEPEČENÝ DORT Z MASCARPONE S BROSKVEMI

NEPEČENÝ DORT Z MASCARPONE S BROSKVEMI

Potřebné ingredience

korpus: 400−500 g cukrářských piškotů (podle velikosti formy), krém: 80 g krupicového cukru, 250 g měkkého tvarohu, 500 g mascarpone, 250 ml 33% smetany, 14 g želatiny (plátkové),citronová kůra,1 vanilkový lusk, na ozdobu: kompotované broskve, želatina

Postup přípravy

Želatinu namočíme do 100 ml studené vody. Tvaroh vyšleháme s mascarpone, cukrem, vanilkou (lusk rozkrojíme a nožem setřeme semínka) a citronovou kůrou. Šlehačku ušleháme do…

Zobrazit více...
POLÉVKY
JEMNÝ CIZRNOVÝ KRÉM S RUKOLOVÝM ŽERVÉ

JEMNÝ CIZRNOVÝ KRÉM S RUKOLOVÝM ŽERVÉ

Potřebné ingredience

100 g cibule, 80 g másla, 400 g namočené cizrny, 20 g česneku, 40 g rukoly, 1 lžíce strouhaného křenu, 150 g žervé, 8 lžic olivového panenského oleje, 1,5 l zeleninového vývaru, římský kmín, mletý bílý pepř, sůl

Postup přípravy

Nakrájenou cibuli najemno zpěníme na přepuštěném másle. Přidáme cizrnu (okapanou) a opečeme. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Cizrnu uvaříme doměkka a rozmixujeme, ochutíme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
CUKETOVÁ KRÉMOVÁ POLÉVKA

CUKETOVÁ KRÉMOVÁ POLÉVKA

Potřebné ingredience

cuketa, smetana, sůl, cibulka, olej, strouhaný sýr

Postup přípravy

Cuketu oloupeme, vykrájíme semínka a rozkrájíme na kostičky. Dáme do hrnce a zalijeme vodu jen tolik, aby byla cuketa ponořená, osolíme a vaříme do měkka, Poté vyjmeme z hrnce(…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
TĚSTOVINY S LOSOSEM A ŽAMPIONY

TĚSTOVINY S LOSOSEM A ŽAMPIONY

Potřebné ingredience

1 BALENÍ TĚSTOVIN, 100G UZENÉHO LOSOSA, MALÁ PLECHOVKA ŽAMPIONŮ (MOHOU BÝT I ČERSTVÉ) , SÝR (PARMEZÁN, GRAN MORAVIA...), CIBULKA, OLIVOVÝ OLEJ, BAZALKA

Postup přípravy

Uvařím si těstoviny. Do hluboké pánve dám olej a cibulku najemno nakrájenou, orestuji jí, přidat žampiony a krátce povařit. Přidám na proužky nakrájeného lososa, přimíchám…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
TĚSTOVINY SE SUŠENÝMI RAJČATY A SMETANOU

TĚSTOVINY SE SUŠENÝMI RAJČATY A SMETANOU

Potřebné ingredience

TĚSTOVINY, SUŠENÁ RAJČATA V OLEJI, CIBULE, PROŠUTO, SMETANA , SÝR, BAZALKA

Postup přípravy

Uvaříme si těstoviny. Na pánvi si zpěníme cibuli na oleji z rajčat, přidáme pokrájená rajčata a podusíme. Přidáme pokrájené prošuto a zalijeme smetanou. Přidáme uvařené těstoviny…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
PAKISTÁNSKÁ RÝŽE

PAKISTÁNSKÁ RÝŽE

Potřebné ingredience

Rýže(podle počtu strávníků)2 hrnky,1 cibule,3 lžíce oleje,1 cm zázvoru,1 lžička kmínu,2 stroužky česneku,4 ks hřebíčku,1 lžička koriandru,1 lžička Garam masala

Postup přípravy

Rýže se dá jíst jako příloha,nebo jako hlavní jídlo-stačí do ní přidat sterilovanou cizrnu a kdo je masový,tak pečené,vařené nebo maso z konzervy-jako já-viz.foto,kde je kuřecí…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
ZAPEČENÉ KLOBÁSKY

ZAPEČENÉ KLOBÁSKY

Potřebné ingredience

grilovací klobásky(nebo pikantnější párky typu spišských),balkánský sýr,grilované naložené kapie(můžeme si sami udělat),bazalka,arabský chléb

Postup přípravy

Pokud nemáme naložené grilované kapie tak si je nejprve uděláme-na lžíci oleje pomalu opékáme červenou kapii nakrájenou na silnější proužky dokud paprika nezměkne tak,aby šla…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
VEJCE S TORTILOU

VEJCE S TORTILOU

Potřebné ingredience

1 lžíce oleje,1 tortilu(může být i libanonský chléb),jarní cibulka(nebo pórek),pikantnější a tučnější klobása(typu Chorizo),rajce,paprika,,vejce,sůl

Postup přípravy

Na lžíci oleje opečeme tortilu nakrájenou na proužky.Sundáme jí z pánve a dáme nakrájenou klobásu.Až se klobáska vypeče a pustí šťávu přidáme cibulku,rajče a papriku.Necháme…

Zobrazit více...

Kategorie