OŘECHOVÉ KOULE
Potřebné ingredience
100g mletých vlašských ořechů + něco na obalení
100g moučkového cukru
100g rozpuštěného másla
1 – 2 lžíce medu
2 lžíce rumu
150g piškotových drobečků
Postup přípravy
Ze všech surovin vypracujeme hmotu. Tvoříme kuličky o průměru asi 4 cm, které obalíme v nastrouhaných oříšcích.
LINECKÉ
Potřebné ingredience
28 dkg másla14 dkg cukru42 dkg hl. mouky2 žloutkyšťáva z ½ velkého citronu
Postup přípravy
Všechny suroviny smícháme a vypracujeme z nich hladké těsto. Potom na pomoučeném vále rozválíme a vykrajujeme různé tvary. A pak už jen pečeme a zdobíme...
Já dělám 3 druhy,…
RUMBAKOULE
Potřebné ingredience
15 dkg másla
15 dkg kokosové moučky
15 dkg mlet. cukru
7 dkg čokolády či kakaa
1 lžíce rumu
Postup přípravy
Všechny suroviny (kromě kokosu) smícháme a ze vzniklé hmoty šoulíme kuličky, které nakonec ještě obalíme v kokosu.
KAROTKOVÉ PEČIVO
Potřebné ingredience
150 g hladké mouky
100 g karotky
několik kapek vanilkové esence
umělé sladidlo
120 g 100% tuku
mouka na vyválení
tuk na vymazání plechu
Postup přípravy
Na vál prosijeme hl. mouku, přidáme najemno nastrouhanou karotku, malé množství vanilkové esence, umělé sladidlo a tuk. Vypracujeme vláčné těsto a vyválíme na plát asi 3 mm vysoký…
BRABANTSKÉ DORTÍČKY
Potřebné ingredience
12 dkg másla12 dkg hl. mouky6 dkg cukru6 dkg strouhaných oříšků1 žloutekNáplň:12 dkg oříšků1 dkg másla12 dkg cukru1 lžíce vody 1 bílek
Postup přípravy
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, vyválíme ho a vykrajujeme kolečka. Vždy 2 upečená kolečka slepujeme oříškovou náplní a polijeme čokoládovou polevou, kterou než zaschne,…
VANILKOVÉ ROHLÍČKY
Potřebné ingredience
28 dkg hl. mouky21 dkg tuku7 dkg cukru 1 celý žloutek10 dkg oříškůNa obalení:moučkový cukrvanilkový cukr
Postup přípravy
Všechny suroviny smícháme a vypracujeme z nich hladké těsto. Z něj potom šoulíme válečky a tvarujeme z nich malé rohlíčky. Dáme péct a ještě horké obalíme v moučkovém cukru…
JÁDROVÉ BANÁNKY - v podstatě moc dobré pařížské…
Potřebné ingredience
200g krupicového cukru
3 bílky
1 vanilkový cukr
50g nastrouhaných lískových oříšků
100g hladké mouky
kakaový krém – 100g másla, 30g moučkového cukru a 20g kakaa
nebo: 250g másla, 2,5dcl mléka, 50g mouč. cukru, 3 lžíce solamylu, 2 lžíce hl. mouky, 1 lžíce rumu, 1 lžíce kakaa
hořká čokoláda
Postup přípravy
Z krupicového cukru, bílků, vanilkového cukru, nastrouhaných lískových oříšků a hladké mouky zpracujeme hladkou hmotu, kterou nastříkáme cukrářským sáčkem do tvaru banánků na…
MANDLOVÉ TOFIFÉ
Potřebné ingredience
2,5 dcl smetany30 g másla1 lžička medu125 g krupic. cukru100 g loupaných mandlí
Postup přípravy
Smetanu, máslo a med svaříme s cukrem dohusta a pak přidáme mandle. Na vymaštěném plechu tvoříme malou lžičkou hrudky, které potáhneme mléčnou čokoládou.
Mandlové chipsy - vééélikánská dobrota!
Potřebné ingredience
10dkg hl. mouky10 dkg cukru moučka15dkg neloupaných mandlí4 bílky
Postup přípravy
Mouku,cukr a bílky zamíchat (nešlehat), přimíchat mandle (neloupané) a upéct. Hned vyklopit, vlažné nakrájet, dát na plech a usušit v troubě.
PRALINKY S RUMOVÝMI ROZINKAMI
Potřebné ingredience
100g hořké čokolády
1 vrchovatá lžíce rozinek
0,6 dl rumu
50g mléčné čokolády
25g ztuženého tuku
rozpuštěná čokoláda, cukrářská srdíčka a perličky na ozdobení
Postup přípravy
Rozinky vsypeme do síta a opereme v horké vodě. Osušíme je, zalijeme rumem a necháme v uzavřené nádobě přes noc rozležet. Obě čokolády nalámeme a spolu s tukem za stálého míchání…