Punčové řezy
Potřebné ingredience
Těsto: 6 vajec, 6 lžic cukru krupice, 3 lžíce vody, 150 g polohrubé mouky, 3 lžíce oleje, 1(2 balíčku prášku do pečiva Punč: Šťáva ze 2 pomerančů, šťáva z 1 citronu, 2 lžíce malinového džemu, 1 lžíce cukru moučka, 3 lžíce rumu, červené potravinářské barvivo Poleva: 250 g cukru moučka, šťáva z 1 citronu, 50 ml rumu, voda dle potřeby
Postup přípravy
V míse ušleháme vejce s cukrem, přidáme vodu, olej a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto upečeme na plechu na vymazaném a vysypaném pečícím papíře. Necháme vychladit a…
Piškotové řezy
Potřebné ingredience
Těsto: 4 vejce, 180 g cukru krupice, 200 g polohrubé mouky, 1 sáček vanilkového cukru Krém: 300 g lučiny, 2 sáčky vanilkového cukru, 2 plátky želatiny já dávám: 1 tvaroh v kostce, 2 smetany ke šlehání, 1 Smeta fix, cukr moučka podle chuti ovoce, 2 sáčky dort-želé(já dávám 250 ml vody a 1 vanilkový pudik), tuk a mouka na plech
Postup přípravy
Vejce šleháme s jedním vanilkovým cukrem a cukrem krupicí asi 15 minut do husté pěny. Potom do směsi po částech zlehka vmícháme prosátou polohrubou mouku.
Vyšší plech vymažeme…
Kostky margot
Potřebné ingredience
1 hrnek cukru krupice, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 šlehačka (250 ml), 2 lžíce oleje, ¼ l mléka, 2 vejce, 1 tyčinka Margot (100 g) nahrubo nastrouhaná (pokud máte rádi, můžete dát i víc). Poleva: 2 tyčinky Ledových kaštanů rozpuštěných ve vodní lázni a podle potřeby rozředěné OMEGOU.
Postup přípravy
Vše promícháme a nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Upečené polijeme čokoládovou polevou z ledových kaštanů.
Určitě dejte šlehačku, jinak bude moučník suchý!!!
Štafetky
Potřebné ingredience
8 bílků, 15 dkg cukru krystal šleháme tak dlouho, dokud nedrží špičky. Pak opatrně přidáme 6 dkg mletých ořechů a 6 dkg hladké mouky 00.
Postup přípravy
Dávka je na 2 plechy.
Ušleháme, až máme všechny suroviny přidané, rozetřeme na pečící papír, které jsme vymastili a vysypali moukou. Upečené pláty rozkrájíme podélně na 3-4…
Brambora
Potřebné ingredience
Brambora 25 dkg cukru moučka, 20 dkg dětské krupice, 10 dkg másla, 4 lžíce vody, ½ skleničky mandlové tresti
Postup přípravy
Vše smícháme a necháme do druhého dne odpočinout.
Uděláme si klasický krém, kterým slepíme 2 piškoty k sobě a namočíme do rumu.
Připravenou hmotu rozválíme na cca 0,5 cm…