Zobrazit přihlášovací formulář
RÝŽE A TĚSTOVINY
Boloňské špagety - nemají chybu !!!!

Boloňské špagety - nemají chybu !!!!

Potřebné ingredience

mleté maso cca 500g, olej, cibule, sůl, pepř, mrkev 2ks, rajská štáva 100procent, konzerva loupaných rajčat, bazalka.

Postup přípravy

Na oleji necháme zpěnit cibulku, přidáme na malé kostičky nakrájenou mrkev a necháme osmahout, dokud ojej nechytne barvu z mrkve, pak přidáme mleté maso, které opékáme na prudším…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Něco ke grilování

Něco ke grilování

Potřebné ingredience

rajčátka menši velikosti, můžou být i šery rajčátka, olivový olej, česnek, sůl, pepř, bazalka čerstvá

Postup přípravy

Během přípravy masa na grilu si vedle v rendlíku rozehřeju olivový olej do něj dám česnek nakrájený na tenké plátky, poté přidám rajčátka, posolím, pokud nejsou děti i opepřím a…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Domácí lehká tatarská omáčka

Domácí lehká tatarská omáčka

Potřebné ingredience

1 kelímek smetany (záleží na vás může být ke šlehání, může být ta méně tučná), 3 kávové lžičky kukuřičného škrobu, sůl, mletý pepř, okurky, lák z okurek, hořčice.

Postup přípravy

Šlehačku si vĺejeme do hrnce, kde přidáme 3 kávové lžičky kukuřičného škrobu, vařečkou promícháme. Potom zahříváme ve vodní lázní. Musíme stále míchat, aby se nám nenadělaly…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
 sv. Martinské rohlíčky

sv. Martinské rohlíčky

Potřebné ingredience

500 g hladké mouky, 350 g hery nebo másla, 1 žloutek, 1 kelímek smetany ke šlehání, špetka soli.

Postup přípravy

Zaděláme těsto z výše uvedených ingrediencí, necháme odležet v lednici přes noc. Pak těsto rozdělíme na 8 dílů, každý díl vyválíme na placku tvaru kruh cca velikost jako plytký…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
HORKÉ MALINY

HORKÉ MALINY

Potřebné ingredience

hrneček čerstvých malin (v zimním období používám i mražené samozřejmě ze své zahrádky), 20g másla, cukr dle chuti.

Postup přípravy

Nechám si rozpustit v kastrůlku máslo na něj přidám čerstvé nebo zmražené maliny a pomalinku je nechám podusit, aby krásně pustily šťávičku a z malin se stala takové pyré. Poté…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Zákusek AMBASADOR

Zákusek AMBASADOR

Potřebné ingredience

Těsto: 4 vejce, 16dkg cukru, 16dkg pol. mouky, 1 prášek do pečiva. Náplň: 5 žloutků, 30dkg cukru, 6dcl mléka, 2 vanilkové pudinky, rum, 2 hery, 3 lžíce kakaa, 2 hrsti nasekaných ořechů, 1/2 tabulky čokolády na vaření, rozpuštěná čokoláda na ozdobu.

Postup přípravy

Těsto: vejce a cukru ušleháme do pěny potom přidáme mouku s práškem do pečiva, pečlivě promícháme a nalejeme na vyšší plech vyložený pečícím papírem. Pečeme zhruba 10-15minut…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Dušené červené zelí s jablky

Dušené červené zelí s jablky

Potřebné ingredience

hlávku červeného zelí, jablíčko, olej, cukr, sůl

Postup přípravy

Červené zelí si nakrájíme na jemné nudličky, promícháme s nastrouhaným jablíčkem bez slupky na hrubém struhadle. V hrnci si rozehřejeme olej na něj nasypeme cca 3hrsti cukru a…

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
Vánoční vaječný koňak

Vánoční vaječný koňak

Potřebné ingredience

1 konzerva neslazeného kondez. mléka, 1 konzerva slazeného kondez. mléka SALKO, 5 žloutků, 1 vanilkový cukr, 0,5 l rumu. Tip: kupuji kondezovaná mléka vyrobená pro Kaufland - jednak jsou levnější, ale kvalitou super!!!

Postup přípravy

Vše, kromě rumu, pořádně vyšleháme ve šlehači aby se cukr rozpustil. Potom přidáme rum a pořádně promícháme. Hotový vaječný koňak nalejeme do skleněné láhve a necháme odležet v…

Zobrazit více...

Kategorie