(recept
si oblíbilo 26 návštěvníků)
sv. Martinské rohlíčky

Potřebné ingredience
500 g hladké mouky, 350 g hery nebo másla, 1 žloutek, 1 kelímek smetany ke šlehání, špetka soli.
Postup přípravy
Zaděláme těsto z výše uvedených ingrediencí, necháme odležet v lednici přes noc. Pak těsto rozdělíme na 8 dílů, každý díl vyválíme na placku tvaru kruh cca velikost jako plytký talíř, z této placky vytvoříme 8 trojúhelníčků, přidáme nádivku (povidla, marmeláda, strouhaná jablíčka, tvaroh, mák, ořechy ...) každý dle své chuti.
Pečeme na pečícím papíru cca 15 minut. Po upečení obalíme v moučkovém cukru.
Přeji dobrou chuť
Pečeme na pečícím papíru cca 15 minut. Po upečení obalíme v moučkovém cukru.
Přeji dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
stefanek
(upraveno)
10. 11. 2012, 15:00
Dobrý den Jano, dnes jsem je upekla - tvarohová a maková náplň a jsou výborné. Většinou komentáře nepíšu, ale tady tedy musím - patří vám velká pochvala. Předčily mé očekávání a chlapi - velcí i malí se po nich mohou utlouct. Linda K.


nahlásit

kvítko71
(upraveno)
12. 12. 2012, 12:43
@stefanek
Děkuji, jsem ráda, že Vám rohlíčky chutnaly, hezké Vánoce Vám všem doma.



![[A]](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/17.gif)
![[A]](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/17.gif)
![[A]](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/17.gif)
nahlásit

camilka
(upraveno)
9. 11. 2012, 12:21
Jsou vynikající.....jednoduché...



nahlásit

kvítko71
(upraveno)
12. 12. 2012, 12:44
@camilka
opravdu jsou jednoduché na přípravu a výsledek je super. Krásné Vánoce přeji.
![[A]](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/17.gif)
![[A]](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/17.gif)
![[A]](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/17.gif)
![[A]](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/17.gif)
nahlásit
Hnědovláska
(upraveno)
14. 11. 2011, 12:40
Vyzkouším

nahlásit

kvítko71
(upraveno)
16. 11. 2011, 16:47
@Hnědovláska
je to opravdu jednoduché a hlavně hodně rychlé








nahlásit

monka229
(upraveno)
13. 11. 2011, 21:17
peču ty samé a ten papír na pečení není opravdu potřeba, vyzkoušejte

nahlásit

kvítko71
(upraveno)
16. 11. 2011, 16:46
@monka229
já ho raději dávám, protože občas ze špatně zabaleného rohlíčku vyteče náplň a potom to na tom papíře tolik nedělá neplechy a navíc nemusím mýt plech.
nahlásit