(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Vanilkové rohlíčky
Potřebné ingredience
150g hladké mouky, 70g moučkového cukru (+ trocha navíc na obalení), 100g másla, 50g mletých vlašských ořechů (ne víc!)
Postup přípravy
1/ Ze všech ingrediencí vypracovat na vále těsto. (Je možné a žádoucí nechat jeden den uležet v chladu, ale dá se pracovat i ihned.)
2/ Předehřát troubu na 130°C.
3/ Z těsta uválet váleček (průměr dle vašeho uvážení), ten rozkrájet na stejné dílky a každý dílek rozválet na váleček o průměru necelého jednoho centimetru a zahnout do tvaru rohlíku.
4/ Péct na plechu (vymazaném nebo vyloženém pečícím papírem) asi 12-14 minut.
5/ Ještě teplé rohlíčky obalit v moučkovém cukru.
Pozn.:
Máslo do těsta je dobré si nakrájet na malé kostičky nebo nastrouhat, aby se těsto lépe zpracovávalo.
2/ Předehřát troubu na 130°C.
3/ Z těsta uválet váleček (průměr dle vašeho uvážení), ten rozkrájet na stejné dílky a každý dílek rozválet na váleček o průměru necelého jednoho centimetru a zahnout do tvaru rohlíku.
4/ Péct na plechu (vymazaném nebo vyloženém pečícím papírem) asi 12-14 minut.
5/ Ještě teplé rohlíčky obalit v moučkovém cukru.
Pozn.:
Máslo do těsta je dobré si nakrájet na malé kostičky nebo nastrouhat, aby se těsto lépe zpracovávalo.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé