Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 195 návštěvníků)

Pařížské rohlíčky

0.0
Pařížské rohlíčky

Potřebné ingredience

TĚSTO : 30 dkg ml. vlaš. ořechů 30 dkg m. cukru 10 dkg hrubé mouky 2 celá vejce KRÉM. 48 dkg cukru 4 celá vejce 20 dkg 100% tuku ( Omega ) kakao, čokoláda na vaření + 100 % tuk na polevu

Postup přípravy

TĚSTO :
30 dkg ml. vlaš. ořechů
30 dkg m. cukru
10 dkg hrubé mouky
2 celá vejce
zpracujeme těsto a můžeme přes strojek nebo na vále vytvořit rohlíčky, upečeme na plechu s pečícím papírem v troubě pár minut...
KRÉM.
48 dkg cukru
4 celá vejce
20 dkg 100% tuku ( Omega )
kakao
ušleháme ve vodní lázni do zhoustnutí, dát zchládnout a přidat 25 dkg másla - ušlehat
krém nastříkáme na rohlíčky ( může se hned po upečení - jsou křupavé, ale já dělám až když plním krémem ostatní cukroví, ), já dávám ztuhnout a pak máčím v rozehřáté čokoládě nebo polevě.
Nechat uležet, rohlíčky krásně změknou a pak dobrou chuť .....

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

gabb 19. 12. 2016, 16:01
(Y) (Y) (Y)
srneckova 9. 9. 2015, 9:45
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
marin.ka 9. 9. 2015, 7:56
Dobrý den, můžu se zeptat na kolik stupňů a jak dlouho se tyto rohlíčky pečou???
endzi 20. 12. 2014, 7:01
(Y) :-p (Y)
annamor 13. 3. 2013, 11:31
Dobrý den, váš recept jsem si vybrala, ale u některých jiných je napsáno, že dát změknout, plnit až třetí čtvrtý den - jak je to u vašeho receptu? Děkuji (F)
perluse 11. 12. 2011, 8:04
Právě se na ně chystám, ale až teď mne zarazilo, že v těstě jsou na spojení jen vajíčka, mají se tedy nejdříve vyšlehat s cukrem?
anaba 15. 12. 2010, 22:12
jsou nádherné |:o) |:o)a určitě i moc dobré :-) :-)
hanyhany 15. 12. 2010, 16:06
Rohlíčky bych ráda udělala, jen mám tedy "problém" s tím krémem.....To je v něm opravdu OMEGA/kterou jako všechny ztužené tuky nesnáším a nepoužívám/ a ještě tolik másla?To musí být šíleně těžké, ne? Šel by na to i nějaký "lehčí" krém? (L)
krasajda 15. 12. 2010, 17:56
@hanyhany Hani, asi by šel jakýkoliv krém - každému jaký chutná - někdo dává karamelový ( uvařené Salko 2h a vmíchané do másla ) anebo vyšlehat 2 vejce a 20 dkg cukru ve vodní lázni a pak vmíchat do másla a pak přidat kakao a Rum ) .Tento rohlíčkový tam pro nás prostě patří a chutná a těžký se nám nezdá ,-)...a musím říct, že rohlíčky jsou pryč jako první (H) (hello)
Šášula 15. 12. 2010, 16:52
@hanyhany nevím jestli sem můžu napsat ale já dělám tento krém:1 plechovka pikaa vařit 3/4 hodiny a nechat vychladit.Vyšlehat 1 máslo s 5 dkg cukru m. a zašlehat vychladlé uvařené pikao a stříkat na rohlíčky
hanyhany 15. 12. 2010, 17:16
@Šášula Šári, mockrát díky (clamp) To už je lepší. NE že bych chtěla nějak shazovat receptmaminky, která ho sem dala, ale opravdu by mi takový nechutnal. Ale věřím, že ty spodky budou přesně to, co už jsem dlouho sháněla (Y) Takže moc děkuji oběma maminkám a přeji krásné Vánočky (andel) (andel)
Šášula 15. 12. 2010, 17:30
@hanyhany Nemáte zač a doufám že bude chutnat.U nás se po tomhle krému můžem utlouct-používám ho i pod kokosky,protože mě vždycky zbyde.Taky přeji krásné a bohaté Vánoce (stromecek)
RuzaJ 15. 12. 2010, 13:56
Mnaminka,taky je dělám,jsou úžasné (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
megan2 15. 12. 2010, 13:46
Vypada to moc dobre |:o) |:o) mate nejaky tip na jiny krem-bez vajec?? diky (L)
jovi 15. 12. 2010, 12:21
holky, není ten krém moc sladký, půl kila cukru mi příjde docela dost ?
gonzar 9. 12. 2010, 22:06
Pavli, krásné rohlíčky. Také je budu dělat, (Y) (Y) (Y) |:o) (clamp) (clamp) (clamp) (F)
marbrix 9. 12. 2010, 18:16
Máte je úúúžasné.Také je dělám,jen místo mouky dávám strouhanku. |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
lidare 2. 12. 2010, 14:46
(Y) :-) (clamp) (clamp) (clamp)
Bakulča (upraveno) 2. 12. 2010, 20:39
:-o úchvatné,se na ně hned o víkoši vrhnu... (Y) ještě dotázek-kolik je asi rohlíčku z této dávky a jaké velikosti-přibližně. a do krému lze dát i cukr krupice nebo opět moučku? Ď.
krasajda 15. 12. 2010, 18:00
@Bakulča Hani, rohlíčky uvidíte na fotce z vánoc 2009 i z 2010 - to je ta dávka a rohlíčky dělám na strojku na délku ukazováčku.. (Y) cukr dávám moučku ...
ulcka 2. 12. 2010, 14:15
Teda, vypadají báječně, asi vyzkouším (Y) (Y) (Y) (Y)
karlicka2803 20. 12. 2009, 12:51
rohličky jsou výýýýýýýýýýýýýýýýýýýýtečné, přesne takové jak je miluju... (L) (L) (L) jinak jen malá rada při pečení, použít pečící papír, já bohužel neměla a rohlíčky se mi lepily i na vysypaný plech... ale stejně jsou báječný a příště budem chytřejší drahoušku... (Y) (Y) (Y)
krasajda 5. 3. 2010, 10:30
@karlicka2803 :-$ jééé, omlouvám se - to jsem zapomněla napsat.....já peču všechno cukroví na pečícím paríru, tak mi to nedošlo ,-)
karlicka2803 11. 3. 2010, 15:17
@krasajda Pavli nemate se proc omlouvat :-$ ja ho doma proste nemela, tak jsem pekla klasicky na plechu, ale nevadi, stejne byly luxusni, ted minuly tyden jsem sezrala posledni z mrazaku ,-) ,-) ,-)
karlicka2803 14. 12. 2012, 17:38
@karlicka2803 jdu na ne uz treti rok (Y)\r\nneumim si vanoce bez nich uz predstavit a kazda navsteva je z nich nadsena (L) (L) (L) i kdyz upecu kazdy rok neco jineho, rohlicky musi byt :-$
háčkovaná móda 19. 12. 2009, 12:36
tak tady jsou,jeden plech jsem připálila,ale na poprvé...čokoláda ještě zasychá http://img.mimibazar.cz/foto-ssd64/5/091219/12/e2527957.jpg *-) *-) *-) *-) (C) (C)
cvrcek1 15. 12. 2009, 15:16
dobrý den, mám dotaz ty rohlíčky se nechávají odležet ? nebo jsou hned měkké :-$ děkuji za odpověd Katka
krasajda 15. 12. 2009, 15:45
@cvrcek1 Dobrý den, určitě odležet - ten spodek je zpočátku tvrdý - křupavý a časem změkne... (hello)
cvrcek1 15. 12. 2009, 15:51
@krasajda :-$ děkuji (hello)
agant 15. 12. 2009, 14:09
no tak ty vypadají nádherně (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie