(recept
si oblíbilo 197 návštěvníků)
Pařížské rohlíčky

Potřebné ingredience
TĚSTO : 30 dkg ml. vlaš. ořechů 30 dkg m. cukru 10 dkg hrubé mouky 2 celá vejce KRÉM. 48 dkg cukru 4 celá vejce 20 dkg 100% tuku ( Omega ) kakao, čokoláda na vaření + 100 % tuk na polevu
Postup přípravy
TĚSTO :
30 dkg ml. vlaš. ořechů
30 dkg m. cukru
10 dkg hrubé mouky
2 celá vejce
zpracujeme těsto a můžeme přes strojek nebo na vále vytvořit rohlíčky, upečeme na plechu s pečícím papírem v troubě pár minut...
KRÉM.
48 dkg cukru
4 celá vejce
20 dkg 100% tuku ( Omega )
kakao
ušleháme ve vodní lázni do zhoustnutí, dát zchládnout a přidat 25 dkg másla - ušlehat
krém nastříkáme na rohlíčky ( může se hned po upečení - jsou křupavé, ale já dělám až když plním krémem ostatní cukroví, ), já dávám ztuhnout a pak máčím v rozehřáté čokoládě nebo polevě.
Nechat uležet, rohlíčky krásně změknou a pak dobrou chuť .....
30 dkg ml. vlaš. ořechů
30 dkg m. cukru
10 dkg hrubé mouky
2 celá vejce
zpracujeme těsto a můžeme přes strojek nebo na vále vytvořit rohlíčky, upečeme na plechu s pečícím papírem v troubě pár minut...
KRÉM.
48 dkg cukru
4 celá vejce
20 dkg 100% tuku ( Omega )
kakao
ušleháme ve vodní lázni do zhoustnutí, dát zchládnout a přidat 25 dkg másla - ušlehat
krém nastříkáme na rohlíčky ( může se hned po upečení - jsou křupavé, ale já dělám až když plním krémem ostatní cukroví, ), já dávám ztuhnout a pak máčím v rozehřáté čokoládě nebo polevě.
Nechat uležet, rohlíčky krásně změknou a pak dobrou chuť .....
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
gabb
(upraveno)
19. 12. 2016, 16:01



nahlásit
srneckova
(upraveno)
9. 9. 2015, 9:45








nahlásit
marin.ka
(upraveno)
9. 9. 2015, 7:56
Dobrý den, můžu se zeptat na kolik stupňů a jak dlouho se tyto rohlíčky pečou???
nahlásit

endzi
(upraveno)
20. 12. 2014, 7:01



nahlásit

annamor
(upraveno)
13. 3. 2013, 11:31
Dobrý den, váš recept jsem si vybrala, ale u některých jiných je napsáno, že dát změknout, plnit až třetí čtvrtý den - jak je to u vašeho receptu? Děkuji

nahlásit

perluse
(upraveno)
11. 12. 2011, 8:04
Právě se na ně chystám, ale až teď mne zarazilo, že v těstě jsou na spojení jen vajíčka, mají se tedy nejdříve vyšlehat s cukrem?
nahlásit

anaba
(upraveno)
15. 12. 2010, 22:12
jsou nádherné
a určitě i moc dobré




nahlásit

hanyhany
(upraveno)
15. 12. 2010, 16:06
Rohlíčky bych ráda udělala, jen mám tedy "problém" s tím krémem.....To je v něm opravdu OMEGA/kterou jako všechny ztužené tuky nesnáším a nepoužívám/ a ještě tolik másla?To musí být šíleně těžké, ne? Šel by na to i nějaký "lehčí" krém?

nahlásit

krasajda
(upraveno)
15. 12. 2010, 17:56
@hanyhany
Hani, asi by šel jakýkoliv krém - každému jaký chutná - někdo dává karamelový ( uvařené Salko 2h a vmíchané do másla ) anebo vyšlehat 2 vejce a 20 dkg cukru ve vodní lázni a pak vmíchat do másla a pak přidat kakao a Rum ) .Tento rohlíčkový tam pro nás prostě patří a chutná a těžký se nám nezdá
...a musím říct, že rohlíčky jsou pryč jako první



nahlásit
Šášula
(upraveno)
15. 12. 2010, 16:52
@hanyhany
nevím jestli sem můžu napsat ale já dělám tento krém:1 plechovka pikaa vařit 3/4 hodiny a nechat vychladit.Vyšlehat 1 máslo s 5 dkg cukru m. a zašlehat vychladlé uvařené pikao a stříkat na rohlíčky
nahlásit

hanyhany
(upraveno)
15. 12. 2010, 17:16
@Šášula
Šári, mockrát díky
To už je lepší. NE že bych chtěla nějak shazovat receptmaminky, která ho sem dala, ale opravdu by mi takový nechutnal. Ale věřím, že ty spodky budou přesně to, co už jsem dlouho sháněla
Takže moc děkuji oběma maminkám a přeji krásné Vánočky




nahlásit
Šášula
(upraveno)
15. 12. 2010, 17:30
@hanyhany
Nemáte zač a doufám že bude chutnat.U nás se po tomhle krému můžem utlouct-používám ho i pod kokosky,protože mě vždycky zbyde.Taky přeji krásné a bohaté Vánoce

nahlásit
RuzaJ
(upraveno)
15. 12. 2010, 13:56
Mnaminka,taky je dělám,jsou úžasné






nahlásit

megan2
(upraveno)
15. 12. 2010, 13:46
Vypada to moc dobre
mate nejaky tip na jiny krem-bez vajec?? diky



nahlásit
jovi
(upraveno)
15. 12. 2010, 12:21
holky, není ten krém moc sladký, půl kila cukru mi příjde docela dost ?
nahlásit

gonzar
(upraveno)
9. 12. 2010, 22:06
Pavli, krásné rohlíčky. Také je budu dělat,








nahlásit

marbrix
(upraveno)
9. 12. 2010, 18:16
Máte je úúúžasné.Také je dělám,jen místo mouky dávám strouhanku.





nahlásit

lidare
(upraveno)
2. 12. 2010, 14:46





nahlásit

Bakulča
(upraveno)
2. 12. 2010, 20:39


nahlásit

krasajda
(upraveno)
15. 12. 2010, 18:00
@Bakulča
Hani, rohlíčky uvidíte na fotce z vánoc 2009 i z 2010 - to je ta dávka a rohlíčky dělám na strojku na délku ukazováčku..
cukr dávám moučku ...

nahlásit

ulcka
(upraveno)
2. 12. 2010, 14:15
Teda, vypadají báječně, asi vyzkouším




nahlásit

karlicka2803
(upraveno)
20. 12. 2009, 12:51
rohličky jsou výýýýýýýýýýýýýýýýýýýýtečné, přesne takové jak je miluju...
jinak jen malá rada při pečení, použít pečící papír, já bohužel neměla a rohlíčky se mi lepily i na vysypaný plech... ale stejně jsou báječný a příště budem chytřejší drahoušku...






nahlásit

krasajda
(upraveno)
5. 3. 2010, 10:30
@karlicka2803
jééé, omlouvám se - to jsem zapomněla napsat.....já peču všechno cukroví na pečícím paríru, tak mi to nedošlo


nahlásit

karlicka2803
(upraveno)
11. 3. 2010, 15:17
@krasajda
Pavli nemate se proc omlouvat
ja ho doma proste nemela, tak jsem pekla klasicky na plechu, ale nevadi, stejne byly luxusni, ted minuly tyden jsem sezrala posledni z mrazaku




nahlásit

karlicka2803
(upraveno)
14. 12. 2012, 17:38
@karlicka2803
jdu na ne uz treti rok
\r\nneumim si vanoce bez nich uz predstavit a kazda navsteva je z nich nadsena
i kdyz upecu kazdy rok neco jineho, rohlicky musi byt





nahlásit

háčkovaná móda
(upraveno)
19. 12. 2009, 12:36
tak tady jsou,jeden plech jsem připálila,ale na poprvé...čokoláda ještě zasychá http://img.mimibazar.cz/foto-ssd64/5/091219/12/e2527957.jpg






nahlásit

cvrcek1
(upraveno)
15. 12. 2009, 15:16
dobrý den, mám dotaz ty rohlíčky se nechávají odležet ? nebo jsou hned měkké
děkuji za odpověd Katka

nahlásit

krasajda
(upraveno)
15. 12. 2009, 15:45
@cvrcek1
Dobrý den, určitě odležet - ten spodek je zpočátku tvrdý - křupavý a časem změkne...

nahlásit

cvrcek1
(upraveno)
15. 12. 2009, 15:51
@krasajda
děkuji


nahlásit

agant
(upraveno)
15. 12. 2009, 14:09
no tak ty vypadají nádherně


nahlásit