Jahody s krémem z mascarpone a bílé čokolády
Potřebné ingredience
Cca 600g jahod,moučkový cukr,1 mascarpone,1 odtučněný tvaroh(může být i polotučný),1 smetana ke šlehání,2 tabulky bílé čokolády.Množství je tak na 6 porcí.
Postup přípravy
Větší část jahod rozmačkáme s trochou cukru a dáme na dno nádoby.Vyšleháme smetanu,přimícháme mascarpone a tvaroh.Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a vmícháme do krému.Navrstvíme…
Výborná jablečná bábovka
Potřebné ingredience
3 vejce,20 dkg cukru,1 vanilkový cukr,2 lžíce rumu,25 dkg jablek,25 dkg polohrubé mouky,1 kypřící prášek,15 dkg rozpuštěného másla,1 lžíce kakaa.
Postup přípravy
Vyšleháme vejce,cukry a rum.Přidáme na hrubo nastrouhaná jablka,máslo,kakao a nakonec vmícháme mouku s kypřícím práškem.Pečeme cca 45 minut při 150 stupních.
Jednoduchá buchta s rumovo-kokosovou polevou
Potřebné ingredience
3 sklenice(2 dcl) polohrubé mouky,2 sklenice pískového cukru,1 sklenice oleje,2 vejce,mléko,vanilkový cukr,prášek do pečiva. Na polevu: 25 dkg moučkového cukru,15 dkg másla,3 lžíce kokosu,5 lžic rumu.
Postup přípravy
Cukry,olej a vejce vyšleháme,vmícháme mouku s práškem do pečiva a podle hustoty přidáme mléko.Pečeme na vymazaném plechu asi tak 25 minut při 180 stupních. Hned po upečení…