KARAMELOVÝ DORT S BONBONOVOU MAŠINKOU
Potřebné ingredience
Piškot: 7 vajec, 7 vrchovatých lžic krupicového cukru, 7 lžic polohrubé mouky Krém: 1 Salko, 1 máslo Mašinka: Tatranka, marcipán, bonbony, polomáčené oplatky Barevná posypka, čokoláda na vaření
Postup přípravy
BYL TO MŮJ PRVNÍ DORT V ŽIVOTĚ, TAKŽE HO ZVLÁDNE SNAD OPRAVDU KAŽDÝ :-D
PIŠKOTOVÝ KORPUS:
Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Do vzniklé hmoty zamícháme mouku a…
JIDÁŠKY
Potřebné ingredience
500 g polohrubé mouky, 75 g rostlinného tuku, 50 g moučkového cukru, 1 žloutek, 20 g droždí, 0,25 l mléka, 1/2 lžičky soli, med
Postup přípravy
Uděláme kvásek - trošku vlažného mléka, mouky, cukru a rozdrobené droždí - a necháme vykynout.
Z mouky, rozpuštěného tuku, cukru, žloutku, kvásku a soli zpracujeme těsto…
ŠLEHAČKOVÉ SUŠENKY - OCENÍ HLAVNĚ MANŽÍLCI
Potřebné ingredience
40 dkg hladké mouky, 25 dkg tuku (Omega,Iva), 1/4 litru smetany ke šlehání (250 g), moučkový cukr a vanilkový cukr na obalení
Postup přípravy
Mouku, smetanu a nastrouhaný tuk zpracujeme na těsto. Necháme v chládku asi hodinu odpočinout.
Nejlépe rádýlkem vykrajujeme malé tvary. Pečeme pomalu, do zrůžovění. Horké…