(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
JIDÁŠKY

Potřebné ingredience
500 g polohrubé mouky, 75 g rostlinného tuku, 50 g moučkového cukru, 1 žloutek, 20 g droždí, 0,25 l mléka, 1/2 lžičky soli, med
Postup přípravy
Uděláme kvásek - trošku vlažného mléka, mouky, cukru a rozdrobené droždí - a necháme vykynout.
Z mouky, rozpuštěného tuku, cukru, žloutku, kvásku a soli zpracujeme těsto až se přestane lepit na mísu a necháme vykynout.
Po vykynutí uděláme silnější váleček, ze kterého ukrajujeme stejné kousky. Ty zpracujeme na tenčí asi 1 cm silné válečky, které svinujeme do šneka nebo do dvojité spirály. Položíme je na vymaštěný plech nebo pečící papír, pomastíme máslem a necháme ještě 20 minut vykynout.
Pečeme ve středně vyhřáté troubě než zezlátnou.
Potřeme medem, můžeme posypat moučkovým cukrem.
U nás je miluje hlavně Kubíček, dokáže spořádat 4 najednou!
Z mouky, rozpuštěného tuku, cukru, žloutku, kvásku a soli zpracujeme těsto až se přestane lepit na mísu a necháme vykynout.
Po vykynutí uděláme silnější váleček, ze kterého ukrajujeme stejné kousky. Ty zpracujeme na tenčí asi 1 cm silné válečky, které svinujeme do šneka nebo do dvojité spirály. Položíme je na vymaštěný plech nebo pečící papír, pomastíme máslem a necháme ještě 20 minut vykynout.
Pečeme ve středně vyhřáté troubě než zezlátnou.
Potřeme medem, můžeme posypat moučkovým cukrem.
U nás je miluje hlavně Kubíček, dokáže spořádat 4 najednou!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé