(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
JIDÁŠE +++

Potřebné ingredience
1/2kg polohrubé mouky ,50 g cukru, 2 žloutky, 70 g tuku ,1x droždí ,mléko, 1 vejce na potření ,med dle chuti sůl
Postup přípravy
Cukr, rozpuštěný a schladlý tuk , žloutky utřeme, osolíme, přidáme mouku a vykynutý kvásek a zadě-
láme tužší těsto, které necháme vykynout. Z těsta nakrájíme kousky, ze kterých
vyválíme tenké proužky a ty pak stáčíme do spirály, potřeme vejcem a upečeme.
Teplé jidáše pokapeme medem a podáváme.
Já to udělala tak že jsem si do misky dala mouku trochu osolila promíchala ,udělala doprostřed důlek do důlku dala cukr ,kvasnice a zalila ohřátým mlékem.V hrničku jsem si ohřála máslo a nechat schladnout do vzejitého kvásku dáme žloutky a máslo a zpracujeme , podle potřeby přidáváme mouku tak aby těsto nelepilo dáme 2x kynout.Po nakynutí tvarujem různé tvary ,necháme chvilku na plechu kynout potřem bílkem a dáme péct na 180°c asi 20 minut.
láme tužší těsto, které necháme vykynout. Z těsta nakrájíme kousky, ze kterých
vyválíme tenké proužky a ty pak stáčíme do spirály, potřeme vejcem a upečeme.
Teplé jidáše pokapeme medem a podáváme.
Já to udělala tak že jsem si do misky dala mouku trochu osolila promíchala ,udělala doprostřed důlek do důlku dala cukr ,kvasnice a zalila ohřátým mlékem.V hrničku jsem si ohřála máslo a nechat schladnout do vzejitého kvásku dáme žloutky a máslo a zpracujeme , podle potřeby přidáváme mouku tak aby těsto nelepilo dáme 2x kynout.Po nakynutí tvarujem různé tvary ,necháme chvilku na plechu kynout potřem bílkem a dáme péct na 180°c asi 20 minut.

x

x

před kynutím

po nakynutí

x

upečené po 20 minutách při 180 °C
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

sburicova
(upraveno)
6. 4. 2012, 15:36






nahlásit

Anturka
(upraveno)
6. 4. 2012, 20:43
@sburicova
děkuji, byli hned


nahlásit
chucky 1111
(upraveno)
5. 4. 2012, 14:18
Tak to vyzkouším a nedělají se z hladké,opravdu děláte z polohrubé?díky za odpoved Veronika
nahlásit

Anturka
(upraveno)
5. 4. 2012, 14:29
@chucky 1111
můžete i z hladké nebo půl na půl taky je mám v plánu na zítra

nahlásit

Anturka
(upraveno)
6. 4. 2012, 13:32
@Anturka
tak jsem je dneska dělala z polohrubé a jsou

nahlásit
majoočka
(upraveno)
14. 10. 2010, 11:46
Hm, jidášky jsou fajn, já ještě dávám do těsta oříšky a hrozinky, po upečení je dcera po potření medem polije bílou čoko polevou

nahlásit

Anturka
(upraveno)
5. 4. 2012, 13:57
@majoočka
s oříškama jsem je nezkoušela a rozinky mě nejí

nahlásit