Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Jindřiška řezy

0.0
Jindřiška řezy

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 200 g cukru moučka, 200 g polohrubé mouky, 5 PL oleje, 5 PL vody, ½ prášku do pečiva. Krém: 500 g tvarohu ve vaničce, 400 g zakysané smetany, 250 ml smetany ke šlehání, 100 g cukru moučka, 100 g borůvek, 6 želatinových plátků. Dále: marmeláda, banán, mandarinkový kompot, maliny, strouhaný kokos.

Postup přípravy

Z bílků a menší části cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky s cukrem a vodou vyšleháme do pěny, přiléváme olej, ručně metličkou vmícháme prosátou mouku s práškem. Těsto natřeme na vymazaný a vysypaný plech 30 x 40 cm a v troubě předehřáté na 180°C upečeme. Vychladlý korpus potřeme marmeládou a poklademe kolečky banánů, do mezer mezi ně dáme okapané mandarinky a maliny.

Krém: Pokud máme mražené borůvky, zalijeme je několika lžícemi vody a povaříme, pak je vychladíme. Můžeme použít i borůvkový kompot. Želatinové plátky namočíme do kastrůlku s několika lžícemi studené vody a necháme 10 minut nabobtnat. Ušleháme šlehačku. Tvarohy smícháme se zakysanou smetanou a cukrem, vmícháme šlehačku a borůvky bez šťávy. Želatinu slabě zahřejeme a za stálého míchání rozpustíme. Přidáme do ní 2 lžíce krému, dobře promícháme a smícháme s ostatním krémem. Krém nalijeme na ovoce, urovnáme, pokapeme několika kapkami borůvkové šťávy a vmícháme ji do krému. Povrch posypeme kokosem a necháme do druhého dne ztuhnout v ledničce.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie