vepřové maso po švýcarsku
Potřebné ingredience
500g mletého masa-já dala buček,sul,pepř,máslo 2lžíce,sýr cihla 15dkg,1 smetana na šlehání,4 vejce
Postup přípravy
mleté maso dáme opéct na máslo-sul,pepř,maso vyjmem do pekáčku,zasypem sýrem a zalijem smetanou a vejcem,pečem 30min na 180,podáváme s bramborem nebo kaší
plněný paprikový lusk
Potřebné ingredience
4ks paprik,30dkg mletého masa-mix,15dkg sýra-cihla,1porek,podravka,vejce,žemle namočená v mléce,3lžíce hladké mouky,vejce,sojová omáčka
Postup přípravy
sýr nakrájíme na kostičky,porek na kolečka a zamícháme s mletým masem,přidáme žemli,ochutíme,vejce a přihustíme hladkou moukou,pečeme na 180-40min
špagety
Potřebné ingredience
cibule,30dkg mleteho masa-mix,2ks papriky,3rajčata,malý protlak,cukr,sul,solamyl
Postup přípravy
cibulku necháme do ružova a přidáme maso,orestujeme až se maso zatáhne a zhrudkovatí,nalijeme protlak a restujeme asi 3minutky,zalijeme vodou-400ml a přidáme rajčata a papriky…
ŠPEKOVÉ KNEDLÍKY
Potřebné ingredience
10HOUSEK,NEBO ROHLIKU,10dkg špeku,20dkg uzeneho masa nebo gothaje,3cibule,petržel,polohrubá mouka,mlíko,vejce,sul,pepř
Postup přípravy
housky nakrajíme na kostičky,maso a špek pomeleme,cibulku nakrájíme na jemno a necháme zesklovatět,přidáme pomleté maso a tak 5min restujeme,potom to dáme na nakrájené housky a…
plněné bramborové knedlíky
Potřebné ingredience
brambory ve slupce,vejce,polohrubá mouka,sul ,gothaj,uzené maso,špek,hlavička zelí,jablíčko,syrová brambora,cibule,kmín,cukr,ocet,sul
plněný paprikový lusk
Potřebné ingredience
6-8ks paprik,500gr mletého masa,sul,pepř,1 cibule,1houska namočená v mléce,hladka mouka na zahuštění masa,na omáčku-3cibule,2mrkve,1celer,1petržel,5ks bob.listu,7-10nového koření,masox,sul,pepř,cukr,ocet,špetka skořice,hl.mouka,rajský protlak
Postup přípravy
papriky naplníme a upečeme v troubě,nastrouhanou nebo rozmixovanou zeleninku dáme do kastrolu na olej a mírně orestujem,přidáme cibuli a necháme mírně zhnědnout,přidáme cukr a…
kapustové karbanátky
Potřebné ingredience
4-6porcí,400gr mletého masa-vepřové i hovězí,400g kapusty,2vejce,3stroužky česneku,sul,pepř-já dala podravku bylinkovou,hladká mouka na spojení
Postup přípravy
kapustu povaříme a rozkrajíme k masu,pridáme zbytek surovin a dukladně promícháme,tvoříme malé karbanátky a smažíme z obou stran,já dávám dodělat do trouby,podáváme s bramborovou…