Zobrazit přihlášovací formulář
HOVĚZÍ MASO
Svíčková s brusinkami

Svíčková s brusinkami

Potřebné ingredience

pro 4 osoby si připravíme
1 kg zadního hovězího
100 g slaniny bez kůže
200 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
1 cibuli
sůl
50 ml oleje
5 kuliček celého pepře
2 lžíce brusinkového kompotu
5 kuliček nového koření
3 bobkové listy
špetka tymiánu
1 menší citron
40 g másla
75 g hladké mouky
250 ml smetany
25 ml octa
30 g cukru

Postup přípravy

Maso na pečení odblaníme, omyjeme a prošpikujeme slaninou. Pak je ze všech stran potřeme solí.
Všechnu kořenovou zeleninu očistíme, opláchneme a spolu s cibulí nakrájíme na…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
ŽLOUTKOVÉ ŘEZY

ŽLOUTKOVÉ ŘEZY

Potřebné ingredience

Těsto:250 g másla, 270 g moučkového cukru, 270 g mletých vlašských ořechů, 140 g polohrubé mouky, 6 bílků Poleva: 300 g cukru moučka 6 žloutků

Postup přípravy

Všechny suroviny na těsto smícháme, pečeme v mírné troubě, ještě teplé poléváme polevou ze žloutků a moučkového cukru.
Jakmile poleva vychladne, můžeme krájet.
Řezy jsou…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
ŘEZY RAFAELO

ŘEZY RAFAELO

Potřebné ingredience

1 hrnek moučkového cukru
2 vejce
1 hrnek mléka
1/2 hrnku oleje
2 hrnky polohrubé mouky
1 prášek do pečiva

na posyp: 1 hrnek kokosu
1/2 hrnku moučkového cukru

1 šlehačku na zalití

Postup přípravy

Cukr a vejce ušleháme do pěny, přidáme mléko, olej, mouku a prášek do pečiva, smícháme a lijeme na vysoký vymazaný a vysypaný plech. Posypeme smíchaným posypem a dáme péci.

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
MAROKÁNKY

MAROKÁNKY

Potřebné ingredience

240 g cukru krupice
60 g másla
75 g hladké mouky
5 g sušeného mléka
80 g kandovaného ovoce
50 g rozinek
25 g čokolády
200 g vyloupaných, nesolených arašídů

čokoládu na polevu

Postup přípravy

Nasekané arašídy nasucho opražíme na pánvi, promícháme s kandovaným ovocem a rozinkami.

Do nádoby nalijeme asi 100 ml vody, přidáme sušené mléko, cukr a máslo a přivedeme k…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
SKOŘICOVÉ VLOČKY

SKOŘICOVÉ VLOČKY

Potřebné ingredience

200 g másla100 g moučkového cukru275 g hladké mouky1/2 prášku do pečiva1 vejce1 vanilkový cukr1/2 lžičky mleté skořiceNa polevu: 100 g moučkového cukru1 lžíci citronové šťávy

Postup přípravy

Všechny suroviny důkladně smícháme, necháme odležet v ledničce.
Odležené těsto vyválíme na plát a vykrajujeme hvězdičky, pečeme v mírné troubě.
Vychladlé zdobíme polevou,…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
ANGLICKÁ OŘECHOVÁ KOLEČKA

ANGLICKÁ OŘECHOVÁ KOLEČKA

Potřebné ingredience

220 g hery
2 vejce
180 g cukru
1 vanilkový cukr
320 g hladké mouky
200 g mletých vlašských ořechů

rybízová či višňová marmeláda na plnění

Postup přípravy

Všechny suroviny důkladně promícháme, tvoříme stejně velké kuličky, klademe na plech, druhou stranou vařečky tvoříme důlky do kterých kapeme, nebo stříkáme sáčkem marmeládu.

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
KARAMELOVÉ OVÁLKY

KARAMELOVÉ OVÁLKY

Potřebné ingredience

500 g jemně mletých vlašských ořechů
200 g cukru
sníh z 5-ti bílků
1 žloutek

Náplň: 1 plechovka salka - vaříme zavřené na mírném ohni 2 hodiny, vychladlé smícháme s 250 g másla
Náplň stačí na 2 dávky těsta
Čokoládová poleva na ozdobení

Postup přípravy

Smícháme mouku, cukr, bílky a vejce, plníme do sáčku a stříkáme na plech stejně dlouhé "čárky".
Pečeme v mírné troubě.
Hotové lepíme krémem a zdobíme "kápanci" čokoládové…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
VANILKOVÉ KULIČKY

VANILKOVÉ KULIČKY

Potřebné ingredience

250 g hladké mouky
20 g moučkového cukru
180 g másla
1 žloutek
1 vanilkový cukr
lískové oříšky na plnění kuliček

Postup přípravy

Všechny suroviny důkladně smícháme a necháme odležet.
Z těsta tvarujeme váleček, který krájíme na stejné kousky.
Do každého kousku dáme oříšek a uděláme kuličku. Celý plech…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
KYTIČKY S BÍLOU POLEVOU

KYTIČKY S BÍLOU POLEVOU

Potřebné ingredience

230 g hladké mouky200 g hery60 g solamylu1 vanilkový cukr90 g moučkového cukru10 g mletých mandlí1 žloutekcitronová kůra nebo tresť1/2 prášku do pečivamarmeládu (rybíz nebo višeň) na slepení a ozdobení, bílou čokoládu na polevu

Postup přípravy

Všechny suroviny důkladně smícháme v hladké těsto a necháme odležet 2 hodiny v chladničce.
Z těsta vyválíme plát, vykrajujeme hvězdičky, které pečeme v mírné troubě.

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
MANDLOVÉ HŘÍBEČKY - nepečené

MANDLOVÉ HŘÍBEČKY - nepečené

Potřebné ingredience

200 g oloupaných, usušených mandlí, 200 g moučkového cukru, 1 menší bílek, lžička rumu, nebo tresť, čokoládová poleva na namočení kloboučků + pro případné zahuštění si připravte moučkový cukr, nebo sušené mléko, když je směs příliš lepkavá

Postup přípravy

Mandle velmi jemně nameleme, přidáme cukr a bílek, všechny suroviny důkladně propracujeme až nám vznikne dobře se pojící těsto.
Pokud těsto příliš lepí, přidáme ještě cukr či…

Zobrazit více...

Kategorie