(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
MANDLOVÉ HŘÍBEČKY - nepečené

Potřebné ingredience
200 g oloupaných, usušených mandlí, 200 g moučkového cukru, 1 menší bílek, lžička rumu, nebo tresť, čokoládová poleva na namočení kloboučků + pro případné zahuštění si připravte moučkový cukr, nebo sušené mléko, když je směs příliš lepkavá
Postup přípravy
Mandle velmi jemně nameleme, přidáme cukr a bílek, všechny suroviny důkladně propracujeme až nám vznikne dobře se pojící těsto.
Pokud těsto příliš lepí, přidáme ještě cukr či sušené mléko (mléko hlavně v případě, ženám ujede ruka s rumem).
Z těsta tvarujeme možky a klouboučky, které slepíme silnějším přitlačením k sobě.
Hříbky necháme uschnout a kloboučky namáčíme do rozehřáté čokolády nebo polevy.
Pokud těsto příliš lepí, přidáme ještě cukr či sušené mléko (mléko hlavně v případě, ženám ujede ruka s rumem).
Z těsta tvarujeme možky a klouboučky, které slepíme silnějším přitlačením k sobě.
Hříbky necháme uschnout a kloboučky namáčíme do rozehřáté čokolády nebo polevy.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé