Zobrazit přihlášovací formulář
DORTY
Vařený čokoládový krém - vynikající

Vařený čokoládový krém - vynikající

Potřebné ingredience

Základ si připravíme den předem. 1 šlehačka 30 a více %, 2 žloutky, 35 dkg cukru moučka, 1 kakao 100 g nej je holanské tmavé., 10 dkg omegy 100% tuk, Toto vše dáme do hrnce dobře promícháme ještě za studena a uvaříme.Za stálého míchání,kdo nevaří v mlékovaru.Omegu přidávám až je hmota horká.Nechám roztopit a je hotovo.Přikryju poklicí a vychladím.

Postup přípravy

Není nutno vařit dlouho, jen nechat přejít pár vteřin varem.Necháme vychladnout a dáme přes noc do do chladna.Vyšleháme 2 másla a vychladlou směs zašleháme po lžících. Hmotu si…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Strouhaný tvarohový koláč - babiččin recept - náš nejoblíbenější koláč :-)

Strouhaný tvarohový koláč - babiččin recept - náš…

Potřebné ingredience

Na těsto: 400g hladké mouky, 250g másla nebo Hery, 30g kakaa, 1 prášek do pečiva, 1 žloutek Na náplň: 3 tvarohy - ty obyč. v "papíře" ne ty ve vaničce! (celkem tedy 750g), 400g cukru (já většinou dávám jen 350g a je to sladké dost), 4 žloutky, 1 lžíce solamylu, 1 vanilk. cukr, trocha rumu, sníh z 5 bílků.

Postup přípravy

Z přísad vypracujeme těsto - chvíli to trvá, je dost tuhé a dáme do lednice nebo na chvíli do mražáku ztuhnout. Mezitím z přísad nachystáme tvar. náplň - sníh vmícháme až nakonec.…

Zobrazit více...
DORTY
POtahovací hmota od ARIELL

POtahovací hmota od ARIELL

Potřebné ingredience

20 dkg sušeného polotučného mléka, 20 dkg moučkového cukru, 3-4 lžičky oleje (kdo chce hmotu měkčí dá 3-4 lžíce oleje), 3-4 lžíce pšeničného sirupu (lžíce nestírat prstem, ale nechat volně stéct a znovu nabrat). Mandlové aroma.

Postup přípravy

Dá se použít i jiný sirup např. kukuřičný nebo ječný. (Pokud nepečete často a sirup vám zbyde, tak je to skvělé a zdravé sladidlo do čaje.)
Kdo by sirupy nesehnal, může je…

Zobrazit více...

Kategorie