Zobrazit přihlášovací formulář
MLETÉ MASO
Falešný prejt

Falešný prejt

Potřebné ingredience

500 g mletého masa, 1 kapusta, 2 vejce, 50g másla, 1 velká cibule, 4 stroužky česneku, majoránka, sůl, máslo, strouhanka

Postup přípravy

Kapustu omyjeme, rozpůlíme, dáme do hrnce s osolenou vodou. Necháme projít varem a vaříme asi 5 minut. Kapustu zcedíme a necháme zchladnout. Mezitím si nakrájíme cibulku na jemno…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
buchta s Vitacitem

buchta s Vitacitem

Potřebné ingredience

Těsto: 3 vejce, 1 sklenice mletého cukru, 1 sklenice mléka, 1 sklenice oleje, 2 sklenice polohrubé mouky, 3 lžíce kakaa, 1 prášek do pečiva Náplň: 1/2 kg tvarohu, 1 máslo, 6 lžic cukru, 1 vanilkový cukr Ovoce: jahody, maliny Poleva: 1 vitacit (malinový, jahodový, 2 pudinky (malinový, jahodový), 0,75 l vody, 6 lžic cukru

Postup přípravy

Šleháme vejce s cukrem, po vyšlehání přidáme mléko, olej, mouku, kakao a prášek do pečiva a vlijeme na vymazaný a vysypaný vysoký plech. Pečeme cca 15 min. na 200 °C. Tvaroh…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
buchta "Terezka"

buchta "Terezka"

Potřebné ingredience

1 Hera, 2 sklenky cukru, 3 lžíce kakaa, 2 sklenky vlažné vody, 2 sklenky polohrubé mouky, 4 vejce, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, kokos

Postup přípravy

V kastrůlku rozpustíme Heru. Po rozehřátí sundáme z vařiče, přidáme 2 sklenky cukru, 3 lžíce kakaa, 2 sklenky vlažné vody. Vše řádně smícháme a odlijeme 1 sklenku. Do zbytku…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Jambalája

Jambalája

Potřebné ingredience

4 kuřecí stehna bez kůže, 1 cibule, 4 stroužky utřeného česneku, 2 střední zelené papriky (dlouhé, ne kapie), 20-30 g sušených hub, 1/2 l rajčatové šťávy, 10 koleček suchého salámu (Vysočina), 200 g rýže, 60 ml vývaru (masox+voda), sůl, pepř, pálivá paprika

Postup přípravy

Na oleji opečeme stehna po všech stranách (cca 7 minut). Vyndáme je na talíř, osolíme a opepříme. Do tuku po kuřatech přidáme - na drobno nakrájenou cibuli, na proužky nakrájenou…

Zobrazit více...

Kategorie