Zobrazit přihlášovací formulář
DORTY
Dort - Locika, Rapunzel, Na Vlásku

Dort - Locika, Rapunzel, Na Vlásku

Potřebné ingredience

těsto:200 g polohrubé mouky, 200g cukru krupice, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 3 vejce, 1 dcl oleje, 1 dcl vlahé vody,kulatá forma 26cm,krém:1/4 l mléka, 1 puding (příchuť dle chuti - použila jsem jahodový), 200 g másla, 130 g moučk. cukru, 1 žloutek (nemusí být),zdobení:marmeláda dle chuti - lépe bez velkých kusů ovoce (ideálně vhodná kombinace s vybraným pudinkem - použila jsem domácí z černého rybízu),potahová hmota Dr.Oetker marcipán, žlutá gelová barva Wilton, kuličky Dr.Oetker, barevné marcipánové hmoty na obrázek a vytištěný obrázek, který postupně rozstříháme na jednotlivé tvary

Postup přípravy

Těsto:nejlépe v robotu zpracujeme těsto (při šlehání ručním šlehačem nemusí být těsto opravdu rovnoměrně vyšlehané):nolej, vejce a vlahou vodu vyšleháme na nejvyšší rychlost do…

Zobrazit více...
DORTY
Dort Blesk McQueen

Dort Blesk McQueen

Potřebné ingredience

těsto:200 g polohrubé mouky, 200g cukru krupice, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 3 vejce, 1 dcl oleje, 1 dcl vlahé vody,dvě obdélníkové formy - použila jsem zapékací mísy: velká cca 27 x 16 cm, malá cca 18 x 11 cm,krém:1/4 l mléka, 1 puding (příchuť dle chuti - použila jsem malinový), 200 g másla, 130 g moučk. cukru, 1 žloutek (nemusí být),zdobení:marmeláda dle chuti - lépe bez velkých kusů ovoce (ideálně vhodná kombinace s vybraným pudinkem - použila jsem malinovou),potahová hmota Dr.Oetker marcipán, gelová barva Wilton, barevné marcipánové hmoty na dozdobení

Postup přípravy

Těsto:nejlépe v robotu zpracujeme těsto (při šlehání ručním šlehačem nemusí být těsto opravdu rovnoměrně vyšlehané):\r\nolej, vejce a vlahou vodu vyšleháme na nejvyšší rychlost do…

Zobrazit více...

Kategorie