Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Bezmasá jídla

Přidat recept
BEZMASÁ JÍDLA
Cizrna na italský způsob

Cizrna na italský způsob

Potřebné ingredience

Cizrnu necháme namočenou 8 - 12 hodin (do vody přidáme jedlou sodu, asi půl lžičky na 0,5 l vody). Pak vodu slijeme a cizrnu propláchneme. Na oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a celer, na čtvrtky nakrájená rajčata, přidáme cizrnu a zalijeme vodou. Vaříme do měkka (zhruba 120 minut v tlakovém hrnci 35 minut). Po uvaření osolíme a můžeme okořenit pálivou paprikou a posypat nakrájenou petrželí. Můžeme podávat samostatně anebo smícháme s těstovinami.

Postup přípravy

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Zapečená rýže

Zapečená rýže

Potřebné ingredience

Ingredience: • šálek basmati rýže (v prodeji) • 2 šálky vody • sůl • ghí (v prodeji) • zelenina dle konstituce a sezóny - nejlépe kořenová nebo košťálová, případně naklíčené mungo

Postup přípravy

Doba přípravy: 10+20 minut

Počet porcí: 4 porce

Příprava jídla:

1 . Předehřejeme troubu na 190°C, vymažeme ghí zapékací pekáč s krytem
2 . V pánvi uděláme…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Čonk

Čonk

Potřebné ingredience

Ingredience: • 2 lžíce olivového oleje nebo ghí • 1 lžička římského kmínu • 1 lžička celých hořčičných semínek, nejlépe hnědých • 1 lžička mleté kurkumy • 1 lžička mletého koriandru • ½ lžičky mletého fenyklu • Eventuelně cibule, pórek, semínka a podobně Doba přípravy: 1 – 3 minuty

Postup přípravy

Čonk je základní recept v indické kuchyni. Je to základ mnoha jídel, ale není to samostatné jídlo. Použití čonku je dvojí. Můžeme ho přidat do již uvařených surovin a tím jim dát…

Zobrazit více...

Kategorie