Zobrazit přihlášovací formulář
DOMÁCÍ PEKÁRNY
MERUŇKOVÁ CHELSEA

MERUŇKOVÁ CHELSEA

Potřebné ingredience

TĚSTO:
250 ml vlažného mléka,
1 rozšlehané vejce,
75g změklého másla,
3 lžíce cukru,
1/2 lžičky soli,
440g hladké mouky,
2 lžičky sušeného droždí nebo 1/2 kostky živého droždí ( já dělám ze živého )
NÁPLŇ :
nakrájené sušené nebo zavařené meruňky - 150 - 200g
rozpuštěné a vychladlé máslo na potření
mletá skořice nebo koření " jablečný štrúdl "
3 lžíce cukru krystal nebo krupice
meruňkový džem na potření

Postup přípravy

Mléko, vajíčko a máslo dáme do pečící nádobi, zasypeme hladkou moukou. Do jednoho rohu dáme cukr, do protějšího sůl, doproetře rozbrobíme droždí. Pekárnu zapneme na program TĚSTO…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
ZELENINOVÝ SALÁT

ZELENINOVÝ SALÁT

Potřebné ingredience

rajčatapaprikycibulezelípůl litru octu150g cukru75g soli25tablet sacharinu

Postup přípravy

Zeleniny se dává stejné množství. Paprika se nakrájí na nudličky, cibule + rajčata na kolečka, zelí nakrouhá nadrobno. Vše se dobřr promíchá, naplní do sklenic a zaleje nálevem.…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
ZAPÉKANÉ ŘÍZKA NARUBY

ZAPÉKANÉ ŘÍZKA NARUBY

Potřebné ingredience

vepřové maso - kýta je nejlepší,
asi 20dkg anglické,
cibule ( dle chuti ) ,
vajíčko,
olej,
sůl
strouhanka,

Postup přípravy

Maso nakrájíme na plátky, osolíme a kdo má rád česnek, může i očesnekovat. Potom do masíčky "vklepeme" strouhanku, protáhneme vajíčkem a zprudka opečeme na pánvi ( jen aby to…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
KUŘE NA BRAMRORÁCH

KUŘE NA BRAMRORÁCH

Potřebné ingredience

brambory,
kuře - celé nebo čtvrtky,
smetana,
zeleninová čalamáda - Kunovjanka,
sůl

Postup přípravy

Naškrábou se brambory a rozříznou na čtvrtky. Dají se na dno pekáčku. Kuře se taky načtvrtí, nasolí, dá se na brambory, zaleje Kunovjankou a smetanou. Pekáček se přiklopí a dá…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
VÝBORNÁ JOGURTOVÁ PIZZA

VÝBORNÁ JOGURTOVÁ PIZZA

Potřebné ingredience

2 kelímky bílého jogurtu,
2 kelímky polohrubé mouky,
2 vejce,
1 kypřící prášek,
trochu soli,
kečup,
a pak co dům dá - šunka, sýr, žampiony, tuňák, zelenina

Postup přípravy

Z jogurtů, mouky, vajíček, kypčící prášku a soli se umíchá těsto. Konzistence ani moc řídká ani hustá - když se vyleje na plech. mělo by se tak krásně " táhnout ". Plech se…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
JABLÍČKOVÝ TOAST

JABLÍČKOVÝ TOAST

Potřebné ingredience

jablíčko,
toastový chleba,
trošku másla,
skořice či skořicový cukr, vanilkový cukr

Postup přípravy

Toastový chléb jemně namáznem obyč. máslem, poklademe nastrouhanýma jablíčkama, posypeme skořicí či skořicovým cukrem a vanilkovým cukrem. Dáme do toastovače a hotovo.
Rychlé,…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
JABLÍČKOVÁ OMELETA

JABLÍČKOVÁ OMELETA

Potřebné ingredience

2-3 jablíčka
1-2 vejce
máslo
vanilkový + skořicový cukr
skořice

Postup přípravy

Jablíčka nastrouháme na tenké plátky ( stejně jak na žemlovku ). Na pánvičce rozpustíme máslo, přidáme jablíčka, posypeme vanilkovým cukrem a skořicí ( kdo nemá rád skořici může…

Zobrazit více...

Kategorie