Zobrazit přihlášovací formulář
VEPŘOVÉ MASO
Pečená vepřová žebírka

Pečená vepřová žebírka

Potřebné ingredience

marináda: 1pl lžíce rajčatového protlaku, 2pl lžíce krémžské hořčice, 1pl lžíce vorchestru, lžička koření hungaria(bez glutamátu)

Postup přípravy

Žebírka rozkrájíme po žebrech, osolíme a naložíme na den do marinády. Druhý den přikryté na asi 220st pečemě hodinu a půl až dvě hodiny. Během pečení občas trochu podlijeme vodou …

Zobrazit více...
POLÉVKY
Polévka s domácími nudlemi a játrovými knedlíčky

Polévka s domácími nudlemi a játrovými knedlíčky

Potřebné ingredience

Na vývar: kosti, ořez, zelenina....mo osobně dělám z kostky bujonu.\\r\\nNa nudle: vajíčko, hladká mouka asi 200g\\r\\nNa knedlíčky: 250g jater, 200g strouhanky, lžíce hl. mouky, stroužek česneku, lžíce másla/flory, lžička soli, 1/2lžičky majoránky, 1/2lžičky pepře, vajíčko.

Postup přípravy

Na nudle smícháme vajíčko s moukou, vyválíme na slabou placku a necháme proschnout. Pak rozkrájíme na pruhy a ty na nudle. \\r\\nNa knedlíčky vhodíme do mixeru játra po chvilce…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jogurtová buchta s vlašskoořechovým krémem a čokoládovou polevou

Jogurtová buchta s vlašskoořechovým krémem a…

Potřebné ingredience

Buchta - kelímek bílého jogurtu, kelímek cukru, 1,5 kelímku polohrubé mouky, 0,5 kelímku oleje, 2 lžíce kakaa, 1 vanilkový cukr, mléko, prášek do pečiva. Krém - dvě hrsti ořechů, hrst strouhaného perníku, vanilkový cukr, hrst krystalového cukru, 0,15 l šlehačky, mléko, zlatá haná (máslo). Poleva - čokoláda na vaření, lžíce medu, 0,1 l šlehačky

Postup přípravy

Na buchtu smícháme jogurt, olej, cukry, kakao a prošleháme, přidáme mouku smísenou s práškem do pečiva. Rozředíme mlékem, aby se dala buchta dobře nalít na plech vyložený pečícím…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Dýně s bylinkami a sýrem

Dýně s bylinkami a sýrem

Potřebné ingredience

Dýně, bylinky (italská směs nebo tymián), olivový olej, sůl, tvrdý sýr.

Postup přípravy

Dýni nakrájenou na menší kostičky smícháme s trochou olivového oleje, bylinkama a solí. Vsypeme na rozpálený vok a chvilku opékáme, pak přikryjeme pokličkou a dusíme asi 15 minut.…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Nakládaný hermelín

Nakládaný hermelín

Potřebné ingredience

7ks malých hermelínů, 2čj maďarské pálivé papriky, 2čj maďarské sladké papriky, hlavička česneku, cibule, bobkový list, nové koření,černý pepř, slunečnicový olej

Postup přípravy

Z mletých paprik, 3-4 stroužků česneku a trochy oleje uděláme pastu. Hemelíny rozřízneme, potřeme pastou a zmáčneme dohromady. Na dno sklenice dáme trochu cibule, bobkový list,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jablečený špaldový celozrnný koláč

Jablečený špaldový celozrnný koláč

Potřebné ingredience

1hrnek špaldové celozrnné mouky, 1/2 hrnku třtinového cukru, 1/2 hrnku mléka, 1/2 hrnku oleje, prášek do pečiva, 1vejce, 4 jablka, lžička skořice, na posyp: žmolenka z třitinového cukru, špaldové mouka a trochy oleje.

Postup přípravy

Mléko, olej, vejce a cukry prošleháme přidáme mouku s práškem do pečiva a skořicí,vmícháme jablíčka na drobné kostky, posypeme žmolenkou a dáme péci na st. 4 asi 45 minut.

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Tvarohovo-nivová pomazánka s česnekem- výborná i na topinky

Tvarohovo-nivová pomazánka s česnekem- výborná i na…

Potřebné ingredience

250g tvarohu, 1-2stroužky česneku podle chuti, 50-100g nivy podle vyzrálosti, sůl

Postup přípravy

Nivu s částí tvarohu vyšleháme v robotu na jemný krém. Pak přidáme zbytek tvarohu, prolisovaný česnek a podle chuti můžeme přisolit.

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Bramborové kari se surimi

Bramborové kari se surimi

Potřebné ingredience

2lžíce kari koření, olej, cibule, 0,5kg brambor, 1/2 mražená směs hrášek-mrkev, kokosové mléko, 1/2l vývaru(může být i kostky), 1/2 balíčku krabích tyčinek surimi

Postup přípravy

Koření zpěníme na oleji, přidáme 1 cibuli na 1/4 kolečka,necháme pod pohličkou změknout, za 5 minut přidáme 0,5kg brambor na kostičky, zalijeme vývarem a kokosovým mlékem. Těsně…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Fazolový salát s tuňákem

Fazolový salát s tuňákem

Potřebné ingredience

citron, červená cibule, plechovka fazolí, plechovka tuňáka, olivový olej, sůl, pepř

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme za tenká 1/4 kolečka a smícháme se šťávou z 1/2 citronu, necháme 5 minut odležet, pak přidáme lžičku olivového oleje, propláchnuté a okapané fazole. Nakonec…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Lilkový salát s rajčaty a sýrem hotový za 5 minut

Lilkový salát s rajčaty a sýrem hotový za 5 minut

Potřebné ingredience

300g lilek, 2x rajče, 2čl olivového oleje, sýr balkanského typu a nebo sýr do salátu asi 50g, koření- zelený gyros bez glutamanu, ale může být i jiné

Postup přípravy

Lilek nakrájíme na tenká kolečka, trochu posolíme, rozpálíme na pánvi olej, kolečka po jednom dáváme na pánev a posypeme kořením, za chvilku obrátíme a opečeme i z druhé strany.…

Zobrazit více...

Kategorie