Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Jogurtová buchta s vlašskoořechovým krémem a čokoládovou polevou

0.0
Jogurtová buchta s vlašskoořechovým krémem a čokoládovou polevou

Potřebné ingredience

Buchta - kelímek bílého jogurtu, kelímek cukru, 1,5 kelímku polohrubé mouky, 0,5 kelímku oleje, 2 lžíce kakaa, 1 vanilkový cukr, mléko, prášek do pečiva. Krém - dvě hrsti ořechů, hrst strouhaného perníku, vanilkový cukr, hrst krystalového cukru, 0,15 l šlehačky, mléko, zlatá haná (máslo). Poleva - čokoláda na vaření, lžíce medu, 0,1 l šlehačky

Postup přípravy

Na buchtu smícháme jogurt, olej, cukry, kakao a prošleháme, přidáme mouku smísenou s práškem do pečiva. Rozředíme mlékem, aby se dala buchta dobře nalít na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme asi 20 min. při stupni 4 (plyn).
Na krém umeleme na hrubo ořechy a povaříme asi 15 min. ve šlehačce s mlékem na hustší kaši. Vmícháme perník a necháme vychladnout. Máslo (dávám přednost hané - krém tolik neztuhne) vyšleháme a po čásetech zašleháme studenou ořechovou hmotu. Natřeme vychladlou na buchtu.
Šlehačku přivedeme k varu a odstavíme, hned přidáme med a rozlámanou čokoládu a mícháme, až je poleva hladká. Potom nalijeme na buchtu a necháme v lednici vychladit.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lidare 22. 2. 2011, 13:38
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Vendelinek 22. 2. 2011, 13:11
Dobrý den, dneska jsem se konečně dostala k tomuhle receptu a buchta se povedla. (Y) (Y) (Y) akorat jsem asi měla malý kelímek nebo velký plech, protože těsto nemám tak vysoké jako vy buchtu na obrázku. každopádně je moc dobrá a manžel si jí určitě dá ke (C) a bude spokojený. (clamp) (clamp) (pl) diky za nový receptík, budu dělat častěji. (flower) (flower) (flower)
chalupnicka 7. 11. 2010, 20:10
díky-vyzkouším-takové rychlovky máme nejraděj (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie