BORŮVKY VE VLASTNÍ ŠŤÁVĚ
Potřebné ingredience
1/3 sklenička borůvek + 1 lžíce cukru
NESKUTEČNÁ BORŮVKOVÁ MARMELÁDA OD JITKY
Potřebné ingredience
1 litr borůvek a 3 lžíce třtinového cukru
Postup přípravy
Dáme na pánev a asi 10 minut vaříme. Když přejedeme po pánvi vařečkou a zůstane pěšinka, tak je hotovo. Dáme do skleniček, na 5 minut otočíme a je hotovo.
LÁK NA OKURKY
Potřebné ingredience
2,8 litru vody, 1,2 litru octa, 10 bobkového listu, 10 hřebíčků, 25 kuliček pepře, 25 kuliček nového koření, 16 dkg soli, 60 dkg cukru
STERILOVANÁ ŘEPA
Potřebné ingredience
1 litr vody, 0,35 litru octa, 2,5 dkg soli, 8 dkg cukru, 1/4 kávové lžičky anýzu, 1/3 kávové lžičky fenyklu
Postup přípravy
Řepu uvařit i se slupkou do poloměkka v troše vody, vychladlou oloupat, nakrájet na kostičky, dát do sklenic, zalít připraveným lákem a sterilovat.
SUŠENÁ RAJČATA
Potřebné ingredience
rajčata, sůl, olej (slunečnicový nebo olivový), dle chuti: oregano, bazalku, česnek, trochu vinného octa
Postup přípravy
Rajčata omyjte, rozpulte a lžící vydlabejte semínka (pokud používáte cherry rajčátka, odstraňovat je nemusíte). Rozložte na plech vyložený pečicím papírem, osušte papírovou…
KEČUP OD RENATKY
Potřebné ingredience
3 kg rajčat, 10 větších jablek, 3 řepy, 8 velkých cibulí, 2 rovné lžíce soli, 8 ks hřebíčků, půl lžičky skořice, 4 bobkové listy, 0,5 kg cukru, 1/4 l octa, 2 lžíce sladké papriky
Postup přípravy
Vše pokrájíme na menší kousky (rajčata by měla být hodně zralá a jablka krájíme i se slupkou), vše dáme do velkého hrnce a vaříme tak dlouho, dokud není vše důkladně rozvařené. Po…
ŠVESTKOVÁ PEČENÁ POVIDLA
Potřebné ingredience
2 kg švestek, 50 dkg cukru krupice, 2 lžíce octa, 1/2 kávové lžičky mleté skořice, 4 polévkové lžíce rumu, 3 tlučené hřebíčky
Postup přípravy
Postup přípravy receptu
1. Švestky umyjeme, vypeckujeme a dáme do hlubšího pekáče. Polijeme octem, vše promícháme a dáme péct na 200-250°C do trouby. Během pečení ani jednou…