Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
BORŮVKY VE VLASTNÍ ŠŤÁVĚ

BORŮVKY VE VLASTNÍ ŠŤÁVĚ

Potřebné ingredience

1/3 sklenička borůvek + 1 lžíce cukru

Postup přípravy

A zavařit

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
NESKUTEČNÁ BORŮVKOVÁ MARMELÁDA OD JITKY

NESKUTEČNÁ BORŮVKOVÁ MARMELÁDA OD JITKY

Potřebné ingredience

1 litr borůvek a 3 lžíce třtinového cukru

Postup přípravy

Dáme na pánev a asi 10 minut vaříme. Když přejedeme po pánvi vařečkou a zůstane pěšinka, tak je hotovo. Dáme do skleniček, na 5 minut otočíme a je hotovo.

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
LÁK NA OKURKY

LÁK NA OKURKY

Potřebné ingredience

2,8 litru vody, 1,2 litru octa, 10 bobkového listu, 10 hřebíčků, 25 kuliček pepře, 25 kuliček nového koření, 16 dkg soli, 60 dkg cukru

Postup přípravy

Nálev povaříme 10 minut a zavařujeme 15 minut na 80 stupňů

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
STERILOVANÁ ŘEPA

STERILOVANÁ ŘEPA

Potřebné ingredience

1 litr vody, 0,35 litru octa, 2,5 dkg soli, 8 dkg cukru, 1/4 kávové lžičky anýzu, 1/3 kávové lžičky fenyklu

Postup přípravy

Řepu uvařit i se slupkou do poloměkka v troše vody, vychladlou oloupat, nakrájet na kostičky, dát do sklenic, zalít připraveným lákem a sterilovat.

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
SUŠENÁ RAJČATA

SUŠENÁ RAJČATA

Potřebné ingredience

rajčata, sůl, olej (slunečnicový nebo olivový), dle chuti: oregano, bazalku, česnek, trochu vinného octa

Postup přípravy

Rajčata omyjte, rozpulte a lžící vydlabejte semínka (pokud používáte cherry rajčátka, odstraňovat je nemusíte). Rozložte na plech vyložený pečicím papírem, osušte papírovou…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
KEČUP OD RENATKY

KEČUP OD RENATKY

Potřebné ingredience

3 kg rajčat, 10 větších jablek, 3 řepy, 8 velkých cibulí, 2 rovné lžíce soli, 8 ks hřebíčků, půl lžičky skořice, 4 bobkové listy, 0,5 kg cukru, 1/4 l octa, 2 lžíce sladké papriky

Postup přípravy

Vše pokrájíme na menší kousky (rajčata by měla být hodně zralá a jablka krájíme i se slupkou), vše dáme do velkého hrnce a vaříme tak dlouho, dokud není vše důkladně rozvařené. Po…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
ŠVESTKOVÁ PEČENÁ POVIDLA

ŠVESTKOVÁ PEČENÁ POVIDLA

Potřebné ingredience

2 kg švestek, 50 dkg cukru krupice, 2 lžíce octa, 1/2 kávové lžičky mleté skořice, 4 polévkové lžíce rumu, 3 tlučené hřebíčky

Postup přípravy

Postup přípravy receptu
1. Švestky umyjeme, vypeckujeme a dáme do hlubšího pekáče. Polijeme octem, vše promícháme a dáme péct na 200-250°C do trouby. Během pečení ani jednou…

Zobrazit více...

Kategorie