Zobrazit přihlášovací formulář

Zavařeniny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

SUŠENÁ RAJČATA

0.0
SUŠENÁ RAJČATA

Potřebné ingredience

rajčata, sůl, olej (slunečnicový nebo olivový), dle chuti: oregano, bazalku, česnek, trochu vinného octa

Postup přípravy

Rajčata omyjte, rozpulte a lžící vydlabejte semínka (pokud používáte cherry rajčátka, odstraňovat je nemusíte). Rozložte na plech vyložený pečicím papírem, osušte papírovou utěrkou a osolte. Pečte 4–8 hodin při 90–110 °C, až jsou rajčata zvrásněná a vysušená jako rozinky. Zde nejvíce záleží na typu trouby (pokud má vaše trouba funkci ventilace vzduchu, zapněte ji), a především na velikosti rajčat. Usušená rajčata nechte vychladnout, přendejte do vysterilované lahve, podle chuti proložte bylinkami, plátky česneku či kapary, zalejte olejem tak, aby byla rajčata ponořená, a zavíčkujte. Nechte alespoň den odležet a poté používejte do těstovin, salátů či domácích pest. Takto naložená rajčata vám v lednici vydrží i několik týdnů (nebo spíše do chvíle, než je ochutnáte :-)).

Tip: Rajčata můžete uchovávat i bez oleje, stlačená v mikrotenovém sáčku v lednici či mrazáku, ale v tom případě počítejte s kratší trvanlivostí než u těch naložených v oleji.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Evula.U 12. 8. 2016, 8:53
Mate velice dobry recept, ale neverim, ze by vydrzel nejaky tyden v lednici, maximalne bych dala nejaky den, jsou az moc dobre (clamp) (clamp) (clamp)
kremilek 23. 8. 2016, 16:46
@Evula.U Děkuji, hlavně, že chutná.
P.A.V.L.A 10. 8. 2016, 20:08
(Y) (Y) (Y)
kremilek 23. 8. 2016, 16:46
@P.A.V.L.A Díky
SILVIK1 10. 8. 2016, 16:40
(Y) (Y) (Y) (Y)
kremilek 23. 8. 2016, 16:46
@SILVIK1 Díky

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie