(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
SUŠENÁ RAJČATA
Potřebné ingredience
rajčata, sůl, olej (slunečnicový nebo olivový), dle chuti: oregano, bazalku, česnek, trochu vinného octa
Postup přípravy
Rajčata omyjte, rozpulte a lžící vydlabejte semínka (pokud používáte cherry rajčátka, odstraňovat je nemusíte). Rozložte na plech vyložený pečicím papírem, osušte papírovou utěrkou a osolte. Pečte 4–8 hodin při 90–110 °C, až jsou rajčata zvrásněná a vysušená jako rozinky. Zde nejvíce záleží na typu trouby (pokud má vaše trouba funkci ventilace vzduchu, zapněte ji), a především na velikosti rajčat. Usušená rajčata nechte vychladnout, přendejte do vysterilované lahve, podle chuti proložte bylinkami, plátky česneku či kapary, zalejte olejem tak, aby byla rajčata ponořená, a zavíčkujte. Nechte alespoň den odležet a poté používejte do těstovin, salátů či domácích pest. Takto naložená rajčata vám v lednici vydrží i několik týdnů (nebo spíše do chvíle, než je ochutnáte :-)).
Tip: Rajčata můžete uchovávat i bez oleje, stlačená v mikrotenovém sáčku v lednici či mrazáku, ale v tom případě počítejte s kratší trvanlivostí než u těch naložených v oleji.
Tip: Rajčata můžete uchovávat i bez oleje, stlačená v mikrotenovém sáčku v lednici či mrazáku, ale v tom případě počítejte s kratší trvanlivostí než u těch naložených v oleji.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Evula.U
(upraveno)
12. 8. 2016, 8:53
Mate velice dobry recept, ale neverim, ze by vydrzel nejaky tyden v lednici, maximalne bych dala nejaky den, jsou az moc dobre



nahlásit
kremilek
(upraveno)
23. 8. 2016, 16:46
@Evula.U
Děkuji, hlavně, že chutná.
nahlásit
P.A.V.L.A
(upraveno)
10. 8. 2016, 20:08



nahlásit
kremilek
(upraveno)
23. 8. 2016, 16:46
@P.A.V.L.A
Díky
nahlásit

SILVIK1
(upraveno)
10. 8. 2016, 16:40




nahlásit
kremilek
(upraveno)
23. 8. 2016, 16:46
@SILVIK1
Díky
nahlásit