Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Cukroví

Přidat recept
CUKROVÍ
Oříškové cukroví s citronovou polevou

Oříškové cukroví s citronovou polevou

Potřebné ingredience

300 g hladké mouky, 250 g másla, 200 g pražených strouhaných oříšků, 130 g moučkového cukru, citrónová kůra, špetka soli. 250 g šípkové marmelády na slepení, citrónová poleva a zdobení - čokoládové filigránky, cukrové ozdoby, sekané pistácie.

Postup přípravy

Na válu vypracujeme těsto, necháme je v chladničce odpočinout, potom z něj vyválíme slabší plát a vykrájíme malá kolečka, která pečeme při 170°C asi 7 minut na plechu s papírem na…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Limetkové koláčky s ořechy

Limetkové koláčky s ořechy

Potřebné ingredience

300 g hladké mouky, 200 g másla nebo Hery, 100 g moučkového cukru, limet-ková kůra a šťáva, špetka soli, 2-3 žloutky, 2 balíčky vanilkového cukru.\\\\\\\\r\\\\\\\\nOřechová hmota: 200 g strouhaných vlašských ořechů, 100 g meruňkové marmelády, 50 g moučkového cukru, 50 g piškotových drobečků, 1 bílek. \\\\\\\\r\\\\\\\\nPůlky vlašských ořechů na ozdobení.

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme ořechovou náplň. Z uvedených surovin umícháme tužší hmotu.\\\\\\\\r\\\\\\\\nNa válu vypracujeme obvyklým způsobem linecké těsto, necháme je odpočinout,…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Kokosové dortíčky s mandlovou náplní

Kokosové dortíčky s mandlovou náplní

Potřebné ingredience

Suroviny: 300 g hladké mouky, 200 g másla, citrónová kůra a šťáva, 100 g moučkového cukru, špetka soli, 60 g strouhaného kokosu, 1 vejce, 1 balíček vanilkového cukru.\\r\\nMandlová náplň: 250 ml kokosového mléka, 100 g krupicového cukru a 200 g strou-haných oloupaných mandlí, 150 g změklé bílé čokolády a mandlový likér podle chuti.\\r\\nPoleva: moučkový cukr, 1 lžíce horké vody, 2 lžíce mandlového likéru, kousek bílku.\\r\\nProužky mandlí a rozpuštěná tmavá čokoláda na ozdobu.

Postup přípravy

Z uvedených surovin vypracujeme na válu těsto, zabalíme je do fólie a necháme v chladnu odpočinout. Těsto pak rozválíme na sílu 3 mm a vykrájíme malá kolečka. Pečeme je při 170°C…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Kávová esíčka s nugátovým krémem

Kávová esíčka s nugátovým krémem

Potřebné ingredience

Suroviny : 375 g hladké mouky, 250 g másla nebo Hery, 125 g moučkového cukru, 1 rov-ná lžička mleté zrnkové kávy, 50 g strouhaných vlašských ořechů, špetka soli, 1 lžíce kakaa, 4 žloutky. Nugátový krém Carla, čokoládová poleva (čokoláda na vaření a 100% tuk v poměru 3:1), bílá cukrářská poleva, zrnka pražené kávy.

Postup přípravy

Z uvedených surovin vypracujeme těsto, necháme je odpočinout a rozválíme na sílu asi 3 mm. Vykrájíme esíčka a pečeme je asi 7 minut při 170°C. Esíčka slepujeme po dvou nugátovým…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Dvoubarevné slepované hřebínky

Dvoubarevné slepované hřebínky

Potřebné ingredience

Suroviny : 300 g hladké mouky, 180 g másla nebo Hery, 90 g moučkového cukru, špetka soli, půl lžičky citrónové kůry, 3 žloutky, půl balíčku vanilkového cukru, 1 lžička kakaa. Broskvový džem na slepení.

Postup přípravy

Z uvedených surovin bez kakaa vypracujeme těsto, asi pětinu oddělíme a zapracujeme do ní kakao. Obě těsta zabalíme a necháme v chladnu odpočinout. Potom těsta (každé zvlášť)…

Zobrazit více...

Kategorie