Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Dvoubarevné slepované hřebínky

0.0
Dvoubarevné slepované hřebínky

Potřebné ingredience

Suroviny : 300 g hladké mouky, 180 g másla nebo Hery, 90 g moučkového cukru, špetka soli, půl lžičky citrónové kůry, 3 žloutky, půl balíčku vanilkového cukru, 1 lžička kakaa. Broskvový džem na slepení.

Postup přípravy

Z uvedených surovin bez kakaa vypracujeme těsto, asi pětinu oddělíme a zapracujeme do ní kakao. Obě těsta zabalíme a necháme v chladnu odpočinout. Potom těsta (každé zvlášť) rozválíme na sílu 2 mm a z tmavého nařežeme proužky, které rozložíme (nejlépe rovnoběžně) na světlé těsto tak, aby mezery byly zhruba stejně široké, jako nařezané proužky. Potom plát opatrně přejedeme válečkem, aby se obě těsta spojila. Z plátu vykrájíme hřebínky a pečeme je na plechu s papírem na pečení při 170°C asi 7 minut. Upečené zchladlé hřebínky po dvou slepíme broskvovým džemem.
Odkrojky těsta znovu zpracujeme a použijeme na jiné cukroví - tyto odkrojky byly použity na mramorové rohlíčky s karamelovým krémem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

pajdulinka 3. 12. 2011, 13:50
díky za receptík,jdu na to (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie