Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Frgál z domácí pekárny

Frgál z domácí pekárny

Potřebné ingredience

Na 6 velkých koláčů: 250 ml mléka 10 dkg kvasnic (nebo tak 6g sušených) 8 kostek cukru 2 celá vajíčka 250 ml oleje nebo 250 g sádla (trochu rozpustit) malá lžička soli 300g hladké mouky 300g polohrubé mouky Náplň: tvarohová - 1 kg tvarohu, 1 balíček rozinek, 1 hrnek krystalového cukru, 1 vanilkový puding, 1 vanilkový cukr Posýpátko, posypka, žmolenka, drobenka 125g hery nebo másla, lžička mletého cukru, mouka hladká i polohrubá dle potřeby Povidla

Postup přípravy

Z prvních tří surovin si připravím kvásek. Pokud děláte těsto jako já v pekárně, tak úplně všechny suroviny dáte do ní a uděláte si těsto, jak jste zvyklé. Samozřejmě nejprve…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Makový závin (ořechový)

Makový závin (ořechový)

Potřebné ingredience

150 ml mléka, 70 ml oleje, 30g cukru, špetka soli, citronová kůra, 300g polohrubé mouky. 1 lžička sušeného droždí + libovolná náplň (v našem případě svařené mleté oříšky, další mléko, cukr, rum)

Postup přípravy

Připravíme těsto, rozdělíme na dvě části. Každou část rozválíme, potřeme libovolnou náplní a stočíme. Oba válečky vložíme do pekárny spojem dolů. Na minutku zapneme program pečení…

Zobrazit více...

Kategorie