Frgál z domácí pekárny
Potřebné ingredience
Na 6 velkých koláčů: 250 ml mléka 10 dkg kvasnic (nebo tak 6g sušených) 8 kostek cukru 2 celá vajíčka 250 ml oleje nebo 250 g sádla (trochu rozpustit) malá lžička soli 300g hladké mouky 300g polohrubé mouky Náplň: tvarohová - 1 kg tvarohu, 1 balíček rozinek, 1 hrnek krystalového cukru, 1 vanilkový puding, 1 vanilkový cukr Posýpátko, posypka, žmolenka, drobenka 125g hery nebo másla, lžička mletého cukru, mouka hladká i polohrubá dle potřeby Povidla
Postup přípravy
Z prvních tří surovin si připravím kvásek. Pokud děláte těsto jako já v pekárně, tak úplně všechny suroviny dáte do ní a uděláte si těsto, jak jste zvyklé. Samozřejmě nejprve…
Makový závin (ořechový)
Potřebné ingredience
150 ml mléka, 70 ml oleje, 30g cukru, špetka soli, citronová kůra, 300g polohrubé mouky. 1 lžička sušeného droždí + libovolná náplň (v našem případě svařené mleté oříšky, další mléko, cukr, rum)
Postup přípravy
Připravíme těsto, rozdělíme na dvě části. Každou část rozválíme, potřeme libovolnou náplní a stočíme. Oba válečky vložíme do pekárny spojem dolů. Na minutku zapneme program pečení…