Italská rajčatová polévka
Potřebné ingredience
cibule, oliv. olej, česnek, rajčatový protlak, plechovka rajčat, bazalkové pesto, parmazán, zeleninový bujón, smetana 0,5dcl-1dcl(dávám od oka podle barvy), sůl, pepř, cukr, červený vinný ocet, máslo a mouka
Postup přípravy
Na olivovém oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli a česnek, poté přidáme protlak a smažíme, dokud nedostane "rezavou" barvu. Pak zalijeme vodou, rozšleháme, přidáme bujón…
Italská bramborová polévka s pestem-VYNIKAJÍCÍ!
Potřebné ingredience
3 proužky tučné slaniny bez kůže, 3-4 brambory, hrst těstovin conchigliette(malé mušličky), cibule, mouka, 2dcl smetany, kuřecí vývar, nebo slepičí bujón,2 lžíce zeleného pesta, oliváč, plátek másla, petrželka, sůl, pepř.( holbinky parmazánu na posyp)
Postup přípravy
Na oliv. oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli společně se slaninou nakrájenou na kostičky. Po chvíli přidáme i brambory nakrájené na kostky, společně osmahneme. Pak přidáme…