(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Italská bramborová polévka s pestem-VYNIKAJÍCÍ!
Potřebné ingredience
3 proužky tučné slaniny bez kůže, 3-4 brambory, hrst těstovin conchigliette(malé mušličky), cibule, mouka, 2dcl smetany, kuřecí vývar, nebo slepičí bujón,2 lžíce zeleného pesta, oliváč, plátek másla, petrželka, sůl, pepř.( holbinky parmazánu na posyp)
Postup přípravy
Na oliv. oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli společně se slaninou nakrájenou na kostičky. Po chvíli přidáme i brambory nakrájené na kostky, společně osmahneme. Pak přidáme plátek másla a asi 2 lžíce hladké mouky. Zasmažíme a zalijeme horkou vodou, přidáme slepičí bujón. Pokud máme kuřecí vývar, tím lépe.
Přisypeme těstoviny a vaříme do změknutí, občas promícháme, těstoviny mají tendenci se přichytávat na dně. Nakonec už jen přilijeme smetanu, přidáme pesto, osolíme, opepříme, posypeme petrželkou.
V originál receptu se podává posypaná hoblinkami parmazánu společně s česnekovou bagetou zapečenou v troubě.
Tato polévka patří mezi naše top ten, je vždy hned snědená.
Přisypeme těstoviny a vaříme do změknutí, občas promícháme, těstoviny mají tendenci se přichytávat na dně. Nakonec už jen přilijeme smetanu, přidáme pesto, osolíme, opepříme, posypeme petrželkou.
V originál receptu se podává posypaná hoblinkami parmazánu společně s česnekovou bagetou zapečenou v troubě.
Tato polévka patří mezi naše top ten, je vždy hned snědená.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé