Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Italská rajčatová polévka

0.0
Italská rajčatová polévka

Potřebné ingredience

cibule, oliv. olej, česnek, rajčatový protlak, plechovka rajčat, bazalkové pesto, parmazán, zeleninový bujón, smetana 0,5dcl-1dcl(dávám od oka podle barvy), sůl, pepř, cukr, červený vinný ocet, máslo a mouka

Postup přípravy

Na olivovém oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli a česnek, poté přidáme protlak a smažíme, dokud nedostane "rezavou" barvu. Pak zalijeme vodou, rozšleháme, přidáme bujón a plechovku s rozmixovanými rajčaty, smetanu. Povaříme 10-15 min. Podle potřeby zahustíme jíškou z másla a mouky. Nakonec přidáme asi 1-2 lžíce pesta, osolíme, opepříme, dochutíme octem a cukrem. Na talíři sypeme strouhaným parmazánem.
Pesto můžeme zamíchat rovnou do polévky, nebo ho servírovat až na talíři.

Neříkám, že je to pravá italská polévka, ale nazvala jsem ji tak proto, že se chuťově liší od té klasické české rajčatové polévky s rýží a eidamem. Nám moc chutná.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie