(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Blesková vajíčková polévka
Potřebné ingredience
2 lžíce hrubé mouhy, 20 g másla, 1 celé vejce, petrželová nať, 1 litr (může být i více) vody, sůl dle chuti (možno trochu vegety)
Postup přípravy
Do hrnce dáme máslo a mouku a smažíme jíšku. Když je světle hnědé barvy, přidáme vejce a rychle zasmažíme. Vzniknou i malé hrudky tím, jak se vejce zasmažila v jíšce. Zalejeme horkou vodou a povaříme 5 minut. Přidáme sůl a nasekanou petrželku.
Je to základní polévka, do které můžete podle chuti přidat to, co máte rádi (zeleninu, maso, uzeninu).
Já přidávám knedlíčky a někdy také nic. Je výborná.
Je to základní polévka, do které můžete podle chuti přidat to, co máte rádi (zeleninu, maso, uzeninu).
Já přidávám knedlíčky a někdy také nic. Je výborná.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Honey80
(upraveno)
1. 2. 2007, 23:40
VYZKOUŠEJTE!!!!!