Italský karbenátek podle APETITA
Potřebné ingredience
500g mletého vepřového masa, 50g čerstvé strouhanky, hrst strouhaného parmazánu, 2 lžíce nasekané petrželky, 1 velký stroužek česneku-utřený, sůl a pepř na dochucení, kůra z 1 biocitronu
Postup přípravy
Strouhanku zvlhčíme dvěma lžícemi studené vody, přidáme mleté maso, parmazán, petrželku, česnek a citr.kůru. Osolte, opepřete a důkladně rukama zpracujte. Vytvarujte karbanátky,…
Italská sekaná
Potřebné ingredience
asi 1kg vepřové krkovice-doma umleté, 1 cibule, 2 rohlíky, 3 vejce, čerstvá petržel, bazalka, 5 stroužků česneku, mléko, sůl, pepř, trocha strouhanky, hrst strouhaného parmazánu, plátky slaniny nebo špek.
Postup přípravy
Umleté maso spojíme s nakrájenou cibulí, utřeným česnekem, houskou namočenou v mléce a řádně vyždímanou, vajíčky, sýrem a bylinkami. Osolíme, opepříme. Uhňácáme šišku, podle…