(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Italský karbenátek podle APETITA
Potřebné ingredience
500g mletého vepřového masa, 50g čerstvé strouhanky, hrst strouhaného parmazánu, 2 lžíce nasekané petrželky, 1 velký stroužek česneku-utřený, sůl a pepř na dochucení, kůra z 1 biocitronu
Postup přípravy
Strouhanku zvlhčíme dvěma lžícemi studené vody, přidáme mleté maso, parmazán, petrželku, česnek a citr.kůru. Osolte, opepřete a důkladně rukama zpracujte. Vytvarujte karbanátky, které smažte na oleji z obou stran. Dávám ještě na 15 min.do trouby, aby byly udělané pořádně i zevnitř. Podávejte s bramborovou kaší, nebo pečenými bramborami, výborný je k tomu salát z rukoly a třešňových rajčátek. Pravá Itálie.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé