Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Trhací chlebíček (s makem,tvarohem nebo povidlím.)

0.0
Trhací chlebíček (s makem,tvarohem nebo povidlím.)

Potřebné ingredience

300 g hladké mouky, 100 g polohrubé mouky, 200 g másla, 25 g droždí, 3 lžíce mléka, 2 lžíce cukru krystal, 1 lžičku soli, cukr moučka na posypání. Na náplň: 200 g máku, 100 g cukru krystal, 300 ml mléka,2 lžíce povidlí.

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 175 °C. Do vlažného mléka dejte cukr a droždí, promíchejte, aby vám vznikla kašička a nechte vzejít kvásek. Smíchejte hladkou a polohrubou mouku, přidejte sůl, máslo a vypracujte drobenku. Do ní pak opatrně vlejte kvásek a vytvořte hladké těsto. Do misky nalejte vodu pokojové teploty, těsto do ní vložte a nechte odpočinout, dokud hmota nevyskočí z vody (proto se tomuto druhu těsta říká Vyskoč z vody). Trvá to asi 30–40 minut.
Zatímco těsto kyne, uvařte z mléka, cukru a máku náplň. Chvíli provařte a nechte vychladnout,poté přidejte povidla a zamíchejte. Těsto vyndejte z vody, osušte, propracujte (pokud by se vám zdálo příliš řídké, přisypte trochu polohrubé mouky) a vyválejte na 3–4 mm vysoký plát. Na plát těsta natřete makovou náplň a nakrájejte na stejně velké čtverce. Do formy na biskupský chlebíček skládejte vedle sebe jednotlivé čtverce, které vždy trochu přimáčkněte, aby držely pohromadě. Dejte péct do rozehřáté trouby na 25 - 35 minut.(podle Vaší trouby).
Hotový chlebíček vyjměte z formy, pocukrujte a podávejte buď nakrájený, nebo vcelku, aby si každý mohl utrhnout podle libosti.

Recept z internetu.

Těsto vložené do vody.

Vykynuté těsto.

Těsto rozválíme,nakrájíme na čtverečky a rozetřeme makovou náplň.

Upečený clebíček.

pocukrovaný a moc dobrý

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie