Zobrazit přihlášovací formulář
SLADKÁ JÍDLA
OVOCNÉ KNEDLÍKY Z ODPALOVANÉHO TĚSTA

OVOCNÉ KNEDLÍKY Z ODPALOVANÉHO TĚSTA

Potřebné ingredience

1/2 l mléka, 10 dkg másla, špetka soli,35 dkg hrubé mouky, 4 celá vejce a asi 1/2 kg švestek.

Postup přípravy

Mléko s máslem a solí uvedeme do varu, potom přidáme všechnu mouku najednou a mícháme, nebojte se toho, vznikne husté těsto, které se nebude za chviličku chytat hrnce. Potom…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
ČEVABČIČI

ČEVABČIČI

Potřebné ingredience

1/2 kg mleté vepřové,sůl, pepř, hl.mouka, mletá červená paprika, 1 vejce

Postup přípravy

Mleté maso opepříme, osolíme, přidáme červenou papriku a 3 lžíce studené vody, 1 vejce. Maso propracujeme. Z těsta si uděláme váleček, pokrájíme na kousky a z těchto kousků…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
NÁDIVKA Z PÓRKU

NÁDIVKA Z PÓRKU

Potřebné ingredience

Housky, máslo, vejce, sůl, špek, pórek, uzené maso může být i nemusí.

Postup přípravy

5 housek nebo rohlíků nakrájíme na kostičky, přidáme 5 lžic rozpuštěného másla, 3 žloutky, sůl, 10 dkg na kostičky rozpuštěného špeku a nebo libové anglické. Dva velké pórky,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
HOLANDSKÉ KOTLETY

HOLANDSKÉ KOTLETY

Potřebné ingredience

kotlety, sůl, bílé víno, hořčice,smetana, tymián, pepř a plátkový sýr.

Postup přípravy

Osolené a na krajích nařízlé kotlety osmahneme na oleji. Potom vložíme do zapékací misky. K tuku přilejeme bílé víno a necháme částečně vysmahnout. Potom přidáme buď ostrou nebo…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
DOMÁCÍ CHLEBA

DOMÁCÍ CHLEBA

Potřebné ingredience

hl. mouka, sůl,kmín,droždí,ocet

Postup přípravy

Do mísy si dáme 1/2 kg hladké mouky, 1 lžička soli, 2 lžičky kmínu, 6 dkg kvasnic(tj,1 a 1/2 kostičky droždí), 2 lžíce octa. Těsto proděláme a necháme vykynout asi 1/2 hod. na…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
KARBANÁTKY Z NIVY

KARBANÁTKY Z NIVY

Potřebné ingredience

Niva-sýr,1 droždí,vejce,česnek,mléko, strouhanka a olej na smažení.

Postup přípravy

150g nivy nastrouháme na hrubo,přidáme 1 rozdrobené droždí a 3 vejce(celá). Vše pořádně rozmícháme. Solíme opatrně, protože niva je dosti slaná sama o sobě. Potom přidámešpetku…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
GULÁŠ NA ČERNÉM PIVĚ

GULÁŠ NA ČERNÉM PIVĚ

Potřebné ingredience

Vepřová plec, černé pivo,česnek mletá paprika,sůl vejce cibule,sádlo

Postup přípravy

Na sádle zpěníme 5 cibulí na kostičky. Přidáme 1/2 kg vepřové plece-nakrájené na menší kostky, osolíme a orestujeme. Potom podlijeme 200 ml černého piva a dusíme do měkka. Maso…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁT Z RÝŽOVÝCH NUDLÍ

SALÁT Z RÝŽOVÝCH NUDLÍ

Potřebné ingredience

1 balíček rýžových nudlí, provensálské koření, česnek, olej, sterilované papriky,balkánský sýr, zakysaná smetana,majoránka,pepř, sůl a trochu hořčice.

Postup přípravy

Balíček rýžových nudlí spaříme vařící vodou a necháme podle síly nudlí 3-5 minut , potom scedíme a dáme do misky.

Zálivka: 2 lžičky provensálského koření, 5 stroužků…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
MARINOVANÉ PAPRIKY

MARINOVANÉ PAPRIKY

Potřebné ingredience

Papriky,česnek, sůl, olej, ocet, trošku cukru.

Postup přípravy

5 ks paprik(neostré, omyté, osušené), opečeme na plotýnce(stále je otáčíme). Po opečení seškrábeme a sloupneme tu ošklivou slupku a dáme do misky.

Uděláme nálev: rozetřeme…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Vánoční kapr - jinak

Vánoční kapr - jinak

Potřebné ingredience

8-12 menších porcí kapra, 3 zelené papriky, 1/2 kg rajčat, 2 větší cibule, 1 citron, hladká mouka(na obalení), 1/2 sáčku sladké papriky, 4 bobkové listy, 6 kuliček névého koření, špetka tymiánu, 8 stroužků česneku, sůl a olej.

Postup přípravy

Osolené porce kapra obalíme v mouce s paprikou a smažíme na rozpálené oleji( na kůrčičku).
Vyndáme a dáme do pekáčku. Do oleje v pánvi, ve které jsem smažili kapra přidáme…

Zobrazit více...

Kategorie