Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbilo 12 návštěvníků)

DOMÁCÍ CHLEBA

0.0
DOMÁCÍ CHLEBA

Potřebné ingredience

hl. mouka, sůl,kmín,droždí,ocet

Postup přípravy

Do mísy si dáme 1/2 kg hladké mouky, 1 lžička soli, 2 lžičky kmínu, 6 dkg kvasnic(tj,1 a 1/2 kostičky droždí), 2 lžíce octa. Těsto proděláme a necháme vykynout asi 1/2 hod. na teplém místě.
Mezitím si vymažu plech sádlem a silněji vysypu hladkou moukou. Z vykynutého těsta vyválíme buď bochánek a nebo šišku, dáme na vysypaný plech a necháme ještě 30 minut kynout. Potom dáme péct. Pečeme v troubě při 180 C. Při pečení potíráme slanou vodou smíchanou se lžičkou solamylu. Pečeme asi 3/4 hodiny.

Chleba je výborný a upéct si domácí chleba hlavně pomůže, když je více dní volna a chcete mít doma čerstvý chléb.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

melis 10. 9. 2010, 9:35
Jarko a musi sa predtym udelat s kvasnic kvasek aby to kynulo,alebo to všechno smychat a pridat vodu alebo jako? :-)to vite nejsu moc dobrá pekařka :-(
Jaruš53 17. 9. 2007, 21:04
Kamilko, dává se troška do mističky na potírání. Jde o to, aby byl chlebíček vláčný a měl super kůrčičku!!!!!!!!!!!! (L) (F) (F) :-)
ezopa 18. 8. 2007, 8:31
a kolik se dává vody?

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie