Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbilo 13 návštěvníků)

DOMÁCÍ CHLEBA +++

0.0
DOMÁCÍ CHLEBA +++

Potřebné ingredience

1 KG HLADKÉ MOUKY, 2 LŽIČKY CUKR KRYSTAL NA KVASEK, 10 DKG KVASNIC, DÁVÁM 2X SÁČKOVÉ , 250ml VODY, 2 LŽIČKY DRCENÉHO KMÍNU, 3 LŽIČKY SOLI, ŠPETKA FENIKLU, 2 POLÉVKOVÉ LŽÍCE 8% OCTA.

Postup přípravy

Do mísy dáme hladkou mouku uděláme do ní důlek do něj dáme kvasnice zasypeme 2 lžičky cukru a zalijem 250ml vlažné vody.Počkáme až se udělá kvásek.Mezitím svaříme 300ml vody s kmínem,feniklem a solí.Necháme přejít varem vypneme a přidáme ocet.Vychladíme ( vlažné ) a přidáme do kvásku a zpracujem v tušší těsto pokud by se vám nechtělo spojit můžete podle potřeby přidat převařenou vodu..Dáme na teplo vykynout asi 3/4 hodiny poté znovu spracujem na hladké těsto a necháme opět 3/4 hodiny kynout.Potom zpracujem vytvoříme bochník dáme na vymyzaný moukou vysypaný plech uděláme do bochníku důlek dáme pod utěrku vykynout. Před pečením potřeme slanou vodou pečeme na 250° C na 10 - 15 minut po vytvoření kůrky pak snížíme teplotu na 50 ° C a pečeme 1 hodinuJeště tak 2x potřeme při pečení slanou vodou. .Upečené vychladíme.

kvásek

kvásek nakynutý

svařená voda,sůl, kmin, fenyklpár zrnek asi tak 5 ,přidanej ocet

před spracováním

těsto spracované před kynutím

těsto zblízka

poprvé nakynuté

teěsto podruhé nakynuté

tvarovaný

chleba na plechu z boku

chleba ze předu

po deseti minutách pečení stlumíme na 50 °C

nakrojený

zblízka

ukrojený

plátek chleba

druhý pokus o chleba

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Leňásek 27. 2. 2012, 21:33
Zdeni dobrý večer za naší mlsnou rodinku chválím receptík (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) je úplně jednoduchý a já jen maličko upravila dala jsem jednu kostku čerstvého droždí a nemám doma fenykl tak ten tam chyběl ale děi (zajic) a (svatba) také o sobě ani nemluvím ,-) ,-) ,-) ,-) ,-) ,-) ,-) ,-) ,-)
Elinqa 17. 8. 2011, 10:43
Proč dáváte tolik droždí? Možná by stačilo míň. Já sice peču s kváskem, ale stačí mi půlka kostičky (21 g) na 1 kg mouky. Vrtá mi hlavou, jestli to není pak cítit na chuti chleba :-)
Anturka 17. 8. 2011, 11:03
@Elinqa dávám 2x kvasnice sáčkové a ty nejsou cítit já z kostky nepeču nic mě to rodina nejí (H)
Elinqa 17. 8. 2011, 11:43
@Anturka já právě dělám i kvásek a zkusila jsem i droždí nedávat a kvásek to zvládne, ale za podstatně delší dobu, zkuste podívat: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=87218&user=61068
Anturka 17. 8. 2011, 12:37
@Elinqa už jsem koukla moc pěkné chleby, já jsem ale naučená to dělat a péct takhle. (L)
Elinqa 17. 8. 2011, 14:35
@Anturka Každá máme svůj osvědčený, který nám chutná... kolik lidí, tolik chutí (L)
Anturka 17. 8. 2011, 14:42
@Elinqa jo jo svatá pravdakadému chutná ten svůj , u nás se říká 100 lidí 100 chutí. (L) (L) (L)tady je můj dnešní chleba: http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3716874
Michaela_ 17. 8. 2011, 9:00
Proc ten dulek? *-)diky (F)
Anturka 17. 8. 2011, 9:47
@Michaela_ já dělám důlek aby nepraskl protože u křižka mě vždy praskl (L)
paluš 24. 6. 2011, 15:24
(Y)vypadá báááječně,určitě vyzkouším!
Anturka 17. 8. 2011, 8:54
@paluš Pavlínko,děkuji určitě ho zkus já ho dělám dneska zas ,-)
Ilonáček 20. 2. 2010, 0:02
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Anturka 20. 2. 2010, 7:50
@Ilonáček ILONKO DĚKUJI. |:o) |:o) |:o)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie