RECEPTY

NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
Celkem: 4 (zobrazuje se 1-4)

NÁPOJE, DRINKY

♥♥♥ Malinový čaj s rumem a kořením ♥♥♥


PRO INSPIRACI

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Pro 4 osoby si připravíme:4 sáčky malinového čaje (nebo s příchutí lesní směs) 4 lžíce malinového sirupu 1 větší pomeranč 1 citron 2 kousky celé skořice 6 hřebíčků 100 ml rumu

POSTUP PŘÍPRAVY

Nejdříve si uvaříme malinový čaj (případně čaj s příchutí lesní směs).
Uvařený čaj potom nalijeme do kastrůlku, přidáme malinový sirup a koření. Směs na plotně zahřejeme asi na 80 °C, ale nevaříme.
Pomeranč a citron důkladně omyjeme, obojí nakrájíme na plátky a přidáme do kastrůlku.
Nakonec přilijeme rum a všechno ještě jednou důkladně promícháme.
Horký nápoj přecedíme do sklenic a podáváme ozdobený plátkem citronu

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

KOMENTÁŘE (1) poslední: 4.11.2010, 12:50 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

NÁPOJE, DRINKY

♥♥♥ Čertovský čajíček ♥♥♥


PRO INSPIRACI

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny: Kus zázvoru velký asi jako palec (nebo lžíce sušeného mletého zázvoru), 20-25 hřebíčků, 3 kusy celé skořice, litr vody

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup:

Drobně nakrájený zázvor, hřebíčky a polámanou skořici povaříme asi 20min ve vodě. Slejeme, osladíme medem a ten, pro koho je čaj příliš "ostrý", si jej může zředit mlékem.

Poznámka:

Tento čajík je velice účinný při bolesti v krku a nachlazení. Pokud jej děláme ze sušeného zázvoru, je ještě trochu "razantnější".

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁŘE (1) poslední: 9.12.2009, 13:52 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

NÁPOJE, DRINKY

♥♥♥ Pečený vánoční čaj ♥♥♥


PRO INSPIRACI

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny: 1 kg rybízu 1 kg letního ovoce: maliny,ostružiny,jahody,borůvky,hrušky,švestky atd., 3/4 kg cukru, 1-2 lžičky skořice, 4 ks badyánu (voňavé koření), 5 ks hřebíčku, 2 citrony, cca 2 dcl rumové esence

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup:

Nachystáme si hlubší pekáč...větší ovoce nakrájíme na kostičky (i oloupaný citron) a dáme do pekáče. Přidáme všechno ostatní drobné ovoce, zasypeme cukrem. Nakonec dáme všechno koření a dobře promícháme.
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180-200°C asi 30 minut. Během pečení asi dvakrát promícháme.
Hned po upečení přidáme rum, rychle promícháme, naplníme do skleniček, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru jako marmeládu...


Použití:

Zobraz více ...


ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

KOMENTÁŘE (5) poslední: 6.12.2015, 12:11 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

NÁPOJE, DRINKY

♥♥♥ Čertovský punč ♥♥♥



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Ingredience: 3/4 l vody nebo slabého čaje 20 dkg pískového cukru 3 pomeranče 1 citron 2 hřebíčky kousek celé skořice 1/2 l přírodního červeného vína 2 dcl rumu

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup:

Do hrnce nalijeme vodu nebo čaj, přidáme cukr, z 2 dobře omytých pomerančů a půlky citronu nastrouhanou kůru, skořici, hřebíček a vše 5 minut povaříme. Pak přecedíme do jiné nádoby, přilijeme víno, dáme na zdroj tepla a zahřejeme téměř k bodu varu. Odstavíme, přilijeme šťávu z pomerančů a citronu, přidáme rum a zamícháme. Hotový punč naléváme do nahřátých sklenic.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 4 (zobrazuje se 1-4)
© 2004-2017 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Černá listina | Kontakt | Facebook