Zobrazit přihlášovací formulář
HOVĚZÍ MASO
Znojemský guláš

Znojemský guláš

Potřebné ingredience

250 g hovězího masa, 250 g párků, 3 lžíce oleje, 3 cibule, 4 kyselé okurky, hořčice, pepř, paprika, instantní jíška tmavá

Postup přípravy

Na oleji osmahnout cibulku, přidat na kostky maso, opéct, zasypat kořením, přidat hořčici, osolit a podlít vodou. Dusit pod pokličkou, po změknutí masa přidat párky nakrájené na…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Celerový salát

Celerový salát

Potřebné ingredience

6 vařených brambor, 6 vařených vajec, 1 sklenice sterilovaného celeru i s nálevem, 1 cibule, citronová šťáva, majonéza, sůl, pepř

Postup přípravy

Brambory, vejce, cibuli nakrájet na kostičky, přidat sterilovaný celer i s nálevem, citronová šťáva, sůl, pepř a zamíchat s majonézou. Máme raději, než bramborový

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Rychlé punčové řezy

Rychlé punčové řezy

Potřebné ingredience

Těsto: 300g polohrubé mouky,140g cukru,1vanilkový cukr,1 kypřící prášek, 1 rozpuštěná Hera, 4 vejce, 1 šlehačka (neušlehaná) Dále potřebujeme: 1vanilkový pudink,1 jahodový pudink, 150ml rumu,200ml jahodového sirupu Poleva: 280g práškového cukru, 2 lžíce citronové šťávy, asi 3 lžíce horkého mléka

Postup přípravy

Všechny přísady na těsto dát do mísy a smíchat. Pak těsto rozdělit na 2 díly. Do prvního dáme v prášku (t.j.nevařený) vanilkový pudink a do druhého jahodový pudink. Na plech…

Zobrazit více...

Kategorie