Zobrazit přihlášovací formulář
HOUBY
Vepřová pečínka na masácích

Vepřová pečínka na masácích

Potřebné ingredience

6 plátků vepřového masa (krkovice nebo kotleta), cca 300 g čerstvých nebo zmrazených masáků, 5 dkg anglické slaniny – spíš tučnější, sůl, kmín, tymián

Postup přípravy

Plátky masa osolíme a vyskládáme (nenaklepané) do pekáčku. Zasypeme na kousky nakrájenými masáky a na kostičky nakrájenou anglickou slaninou. Podlijeme vodou. Poté lehce…

Zobrazit více...
HOUBY
Gulášová polévka z hlívy ústřičné

Gulášová polévka z hlívy ústřičné

Potřebné ingredience

500 g mladých plodnic hlívy ústřičné, gulášové koření, masový vývar, 1 větší cibule, olej, sůl pepř, majoránka

Postup přípravy

Na oleji dozlatova osmahneme drobně nakrájenou cibuli a přidáme na menší kousky nakrájené a omyté hlívy. Necháme vydusit šťávu, kterou houby pustí a přidáme gulášové koření. Po…

Zobrazit více...
HOUBY
Pikantní asijská polévka

Pikantní asijská polévka

Potřebné ingredience

čerstvé plodnice ucha jidášova a penízovky sametonohé, 1 paprika, nakládaná či zmrazená kukuřice, sojová omáčka, ústřicová omáčka, čínská sladko-kyselá omáčka, pažitka, 1 kostka bujónu popř. masový vývar, tmavá jíška, sůl

Postup přípravy

Omyté houby nakrájíme na tenké proužky a dáme do cca 1,5 l vody (masového vývaru) vařit. Po uvedení do varu přidáme bujón (netřeba, pokud máme masový vývar), na malé kostičky…

Zobrazit více...

Kategorie