Zobrazit přihlášovací formulář
MLETÉ MASO
Koložvárské zelí

Koložvárské zelí

Potřebné ingredience

kysané zelí (koupené či domácí), mleté maso, cibule, rýže, smetana (na šlehání nebo na vaření či zakysaná-co kdo rád), ostřejší klobásu (třeba paprikovou), koření

Postup přípravy

Uvařit zvlášť rýži (může se uvařit jen se solí nebo i třeba se zel.bujonem), zelí si procedit....na pánvi orestovat na cibuli ml.maso, přidat klobásu...okořenit dle chuti (sůl…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
plněné koláčky

plněné koláčky

Potřebné ingredience

500g hl.mouky, trocha soli, 3 žloutky, 1/4 l mléka, 15 lžiček cukru, 4dkg (kostka) droždí, olej (rozpustit trochu másla nebo hery a dolít olejem-cca 2 dcl) na náplň co kdo má rád......mák,tvaroh,povidla..., a posypku...(polohr. nebo hr. mouka, máslo nebo hera, cukr)......

Postup přípravy

Uděláme kvásek (ohřát mléko,cukr-přidat droždí), v míse máme mouku,žloutek,sůl,máslo s olejem - přidáme vzešlý kvásek. Zaděláme těsto a necháme v teple kynout...... po vykynutí…

Zobrazit více...

Kategorie