Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 29 návštěvníků)

Koložvárské zelí

0.0
Koložvárské zelí

Potřebné ingredience

kysané zelí (koupené či domácí), mleté maso, cibule, rýže, smetana (na šlehání nebo na vaření či zakysaná-co kdo rád), ostřejší klobásu (třeba paprikovou), koření

Postup přípravy

Uvařit zvlášť rýži (může se uvařit jen se solí nebo i třeba se zel.bujonem), zelí si procedit....na pánvi orestovat na cibuli ml.maso, přidat klobásu...okořenit dle chuti (sůl,pepř,koření na ml.maso...ml.sl.papriku....) podlýt trošičkou vody a lehce podusit...do zapékací mísy dát vrstvu zelí,na to vrstvu rýže, na to všechno maso, na to zase vrstvu rýže a nakonec vrstvu zelí...zalít to smetanou a lehce přimáčknout...dát zapéct na 20-30min. zakryté a pak ještě 15-20min. odkryté,aby se odpařila trochu ta smetana a udělal se zlatavý povrch.....čas podle toho,jak ti peče trouba....docela dost syté...nebylo to nejhorší.

Recept je od kamarádky ze Slovenska

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

PetraRol 13. 4. 2016, 21:41
To jsem snad ještě nikdy nejedla. Vyzkouším o víkendu. (Y)
jaspis01 25. 11. 2013, 19:32
Dnes jsme si Váš recept udělali k večeři a obrovská bašta, děkujeme za tip (Y) (clamp)
šamotka 8. 11. 2012, 0:01
(Y) (Y) (Y)
zumpulina 14. 1. 2012, 10:26
do originálu mě babička ze slovenska naučila dávat ne mleté maso,ale klasciky plátky plecka nebo jiného vepřového a jinak skoro stejné,jen začít zelím,na to maso,cibuli,kolbásu,uzené,na to jen lehká vrstva rýže,zakápnout smetanou a pokračovat stejně k tomu pepř a cibule,resp.paprika na slovensku k tomuto jedli ještě chléb,proto rýže jen opravdu málo :-) [A]

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie