Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

dort s ovečkou,váha 3,3kg

0.0
dort s ovečkou,váha 3,3kg

Potřebné ingredience

Těsto na mramorový korpus:8vajec,460g moučkového cukru,1vanilkový cukr,500g hladké mouky,1prášek do pečiva,300ml oleje,200ml horké vody,cca lžíce kakaa krém : od oetkra směs na přípravu krému +na dozdobení banán

Postup přípravy

Bílky ušleháme do tuha, přidáme polovinu cukru. V jiné míse šleháme žloutky s druhou polovinou cukru a vanilkovým cukrem, dokud hmota nezesvětlá a nenabude. Do žloutkové hmoty přiléváme postupně olej a vodu. Pak vmícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků .Třetinu těsta dáme do misky a obarvíme kakaem. Doprostřed formy dáme lžíci kakaového těsta a na ně 2 lžíce světlého těsta. Na světlé opět tmavé a pak světlé a opakujeme až obě těsta vypotřebujeme.Těsto dáváme doprostřed stále na stejné místo, samo se roztéká do stran. Vložíme do vyhřáté trouby na 180 C a pečeme asi hodinu.Korpus necháme vychladnout.
Korpus jsem ořezala na ovál(tělíčko ovečky)a zbytek slepila tak aby dal hlavu berana,nakonec jsem potáhla marcipánem a dozdobila

po rozkrojení

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

simonaMaty 30. 6. 2011, 9:44
MOC PĚKNÝ (Y)
Vendakv 30. 6. 2011, 18:47
@simonaMaty děkuji :o)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie