(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
dort s ovečkou,váha 3,3kg

Potřebné ingredience
Těsto na mramorový korpus:8vajec,460g moučkového cukru,1vanilkový cukr,500g hladké mouky,1prášek do pečiva,300ml oleje,200ml horké vody,cca lžíce kakaa krém : od oetkra směs na přípravu krému +na dozdobení banán
Postup přípravy
Bílky ušleháme do tuha, přidáme polovinu cukru. V jiné míse šleháme žloutky s druhou polovinou cukru a vanilkovým cukrem, dokud hmota nezesvětlá a nenabude. Do žloutkové hmoty přiléváme postupně olej a vodu. Pak vmícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků .Třetinu těsta dáme do misky a obarvíme kakaem. Doprostřed formy dáme lžíci kakaového těsta a na ně 2 lžíce světlého těsta. Na světlé opět tmavé a pak světlé a opakujeme až obě těsta vypotřebujeme.Těsto dáváme doprostřed stále na stejné místo, samo se roztéká do stran. Vložíme do vyhřáté trouby na 180 C a pečeme asi hodinu.Korpus necháme vychladnout.
Korpus jsem ořezala na ovál(tělíčko ovečky)a zbytek slepila tak aby dal hlavu berana,nakonec jsem potáhla marcipánem a dozdobila
Korpus jsem ořezala na ovál(tělíčko ovečky)a zbytek slepila tak aby dal hlavu berana,nakonec jsem potáhla marcipánem a dozdobila

po rozkrojení
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
simonaMaty
(upraveno)
30. 6. 2011, 9:44
MOC PĚKNÝ

nahlásit
Vendakv
(upraveno)
30. 6. 2011, 18:47
@simonaMaty
děkuji :o)
nahlásit